POČELA AKCIJA "ČISTAČ": Uhapšeno deset PORESKIH INSPEKTORA- odštetili budžet za MILIONE evra!

Autor:

Hronika

11.09.2023

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni su oštetili budžet u prevarama povraćaja PDV i i pranja novca.

POČELA AKCIJA "ČISTAČ": Uhapšeno deset PORESKIH INSPEKTORA- odštetili budžet za MILIONE evra!

Foto: ST/D. KADIĆ, Profimedia

Kako saznaje portal Republika.rs u toku su hapšenja u policijskoj i poreskoj upravi Zemun i Voždovac. Kako smo juče pisali ovo je akcija Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i MUP Srbije u kojoj će biti uhapšeno više od deset državnih službenika, od kojih su neki na visokim položajima.

Policija po nalogu Višeg javnog tužilastva u Beogradu u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila više od deset poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i i pranja novca. Oni su budžetu Srbije naneli više milionsku štetu i omogućili neosnovano bogaćenje vlasnicima firmi.

Istražne radnje koje trajale su mesecima i pre nekoliko dana su kompletirane, obezbeđeno je dovoljno dokaza i osnova da se privedu korumpirani državni činovnici, koji su prljavim poslovima i raznoraznim kombinacijama i malverzacijama naneli budžetu štetu koja se meri milionima evra. Akcija nosi kodno (i simbolično) ime "Čistač"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mira

11.09.2023 09:28

Nadam se da ce akciju sprovesti po celoj drzavi.