OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO! Slučaj "Jovanjica" opet pod lupom javnosti - STROGO POVRELJIVO!

Autor:

Hronika

08.09.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomenuta službena beleška je bila označena oznakom tajnosti "strogo poverljivo".

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO! Slučaj "Jovanjica" opet pod lupom javnosti - STROGO POVRELJIVO!

Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Više javno tužilaštvo

Više javno tužilaštvo u Beogradu želi da podseti javnost da je u vezi s pomenutom službenom beleškom, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dostavilo navedenu belešku našem tužilaštvu 11. jula 2022. godine. Čim je beleška stigla, tužilaštvo ju je prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je nadležno za vođenje dva krivična postupka u vezi sa predmetom "Jovanjica."

Pomenuta službena beleška je bila označena oznakom tajnosti "strogo poverljivo" (STR POV), što je dodatno uslovilo brzu i preciznu distribuciju materijala relevantnom nadležnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ostaje posvećeno zakonitom i odgovornom postupanju u svim slučajevima, uključujući i one koji se tiču ozbiljnih krivičnih dela kao što je predmet "Jovanjica." Očekujemo da će Tužilaštvo za organizovani kriminal nastaviti sa svojim radom na ovom predmetu u skladu sa zakonom.

- Povodom informacija u nekim medijima da Više javno tužilaštvo u Beogradu 14 meseci nije postupilo u vezi sa navodima iz službene beleške inspektora Slobodana Milenkovića od 5. jula 2022. godine, a zarad tačnog informisanja, podsećamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu tim povodom obavestilo javnost još 16. jula 2022. godine da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ovom tužilaštvu 11. jula 2022. godine dostavilo pomenutu službenu belešku, kao i da je beleška odmah po prijemu prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal kao nadležnom za postupanje, jer to tužilaštvo vodi dva krivična postupka u vezi sa predmetom „Jovanjica“. Pomenuta beleška je označena oznakom tajnosti "strogo poverljivo" (STR POV) - naveli su iz tužilaštva.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading