STARATELJKI ODREĐEN PRITVOR: Dečak (14) poginuo zbog njene neodgovornosti?

Autor:

Hronika

07.09.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hraniteljka dečaka sa posebnim potrebama je na saslušanju rekla da je tog dana krenula na odmor, na more, i da je brigu o dečaku poverila Z. K., koja joj je rođaka.

STARATELJKI ODREĐEN PRITVOR: Dečak (14) poginuo zbog njene neodgovornosti?

Foto: Shutterstock

Starateljki dečaka (14) koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju, sudsko veće Osnovnog suda u Bečeju preinačilo je odluko sudije za prethodni postupak, nakon čega je M. L. (60) određen pritvor do 30 dana.

Takođe, osim nje, pritvor je određen i Z. K. (56) koju je hraniteljica angažovala za čuvanje deteta dok je na moru, kao i njenoj rođaki Lj. P. (49), državljanki BiH. Sve tri se terete za napuštanje nemoćnog lica.

Iako je prvobitno sudija za prethodni postupak ženama izrekao meru zabrane međusobnog komuniciranja i sastajanja, kao i razgovor sa tri svedoka koji treba da budu saslušani, nakon žalbe Osnovnog javnog tužilaštva, veće je donelo odluku o određivanju pritvora. Konačnu odluku će, ipak, doneti Viši sud u Zrenjaninu.

Inače, hraniteljka dečaka sa posebnim potrebama je na saslušanju rekla da je tog dana krenula na odmor, na more, i da je brigu o dečaku poverila Z. K., koja joj je rođaka. O odlasku na odmor je usmeno obavestila i Centar za socijalni rad u Novom Bečeju.

- Z. K. i njena gošća Lj. P. su bile u stanu, a onda su u jednom momentu otišle da kupe burek, a dečak je ostao sam bez nadzora. One su rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata – saznajemo od izvora upoznatog sa ovim događajem.

Podsetimo, dečak je nastradao kobne večeri, kada je pao kroz prozor sa trećeg sprata. Četrnaestogodišnjak je u tom trenutku bio sam u stanu, bez nadzora, a nejasno je da li je slučajno pao ili je izvršio suicid.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu je pokrenuo postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad opštine Novi Bečej, a prilikom nadzora uočeni su propusti u njihovom radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading