UHAPŠENA HRVATSKA DRŽAVLJANKA I STARATELJKA ZBOG PADA DETETA U BEČEJU: Platila joj je za uslugu koja se završila TRAGIČNO

Autor:

Hronika

20.08.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekarska ekipa bečejske Hitne pomoći je brzo stigla na mesto nesreće, a dečak je, kako saznajemo, još davao znake života.

UHAPŠENA HRVATSKA DRŽAVLJANKA I STARATELJKA ZBOG PADA DETETA U BEČEJU: Platila joj je za uslugu koja se završila TRAGIČNO

Foto: RINA

Hitna pomoć na terenu

Četrnaestogodišnji dečak iz Bečeja, poginuo je u subotu uveče, kada je pod nerazjašnjenim okonostima pao sa trećeg sprata kroz prozor. Tragedija se, kako saznajemo, dogodila oko 21 sat u Ulici Dositejevoj 18.

Lekarska ekipa bečejske Hitne pomoći je brzo stigla na mesto nesreće, a dečak je, kako saznajemo, još davao znake života. Medicinari su pokušali da dete reanimiraju, ali, nažalost, ubrzo je preminuo.

Dečak je, prema nezvaničnim saznanjima, u trenutku kada je pao sa prozora trećeg sprata zgrade gde je živeo sa svojom starateljkom, bio sam u stanu. Posle pada, njegovo telo je zatečeno na travnjaku ispred zgrade i odmah je pozvana Hitna pomoć i policija koja je obavila uviđaj.

Kako nezvanično saznaju Novosti, M.L. koja je starateljka četrnaestogodišnjaka sa posebnim potrebama, u subotu oko 18 časova je krenula na put, navodno na more, a i angažovala je komšinicu Z.K. da brine o dečaku dok je ona odsutan. Navodno joj je za tu uslugu platila.

- Komšinica i državljanka Hrvatske, koja je kod nje u gostima, otišle su u stan dečakove starateljke – saznajemo od izvora upoznatim sa slučajem. – U jednom momentu, njih dve su navodno otišle do prodavnice, a dete je ostalo samo u stanu, i tada se dogodio tragičan slučaj.

Prema pričama pojedinih komšija, M.L. je već nekoliko godina brinula o dečaku, i po onome što su oni videli kada bi se sreli na ulici, dečak je bio uredan i čist, što im je ostavljalo utisak da se dobro stara o deteu. O samoj nesreći kako se desila, nije im poznato, ali kažu da su čuli sinoć sirene Hitne pomoći i policije.

Posle tragedije, novosadska policija je uhapsila M.L. (60) i Z.K. (56) iz Bečeja i državljanku Hrvatske Lj.P. (49), zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica. Sumnja se da je M. L, kao staratelj četrnaestogodišnjeg deteta sa posebnim potrebama, ostavila dečaka na čuvanje Z. K. i Lj. P, te da je on, sinoć, iskočio kroz prozor stana na trećem spratu i preminuo.

Osumnjičene su zadržane do 48 sati i biće privedene, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Bečeju. M.L. (1963) i Z. K. (1967) iz Bečeja i državljanku Hrvatske Lj. P. (1974), zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

Sumnja se da je M. L, kao staratelj četrnaestogodišnjeg deteta sa posebnim potrebama, ostavila dečaka na čuvanje Z. K. i Lj. P, te da je on, sinoć, iskočio kroz prozor stana na trećem spratu i preminuo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading