NOVI DETALJI POVODOM SMRTI DEČAKA (14) IZ BEČEJA: Došlo do propusta u radu Centra za socijalni rad!

Autor:

Hronika

21.08.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 21 čas, pripadnici policije primili su dojavu da dečak leži na travi ispred zgrade. Nažalost, lekarska ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje njegovu smrt.

NOVI DETALJI POVODOM SMRTI DEČAKA (14) IZ BEČEJA: Došlo do propusta u radu Centra za socijalni rad!

Foto: Shutterstock, rina

Dečak (14) sa posebnim potrebama, preminuo je u subotu uveče kada je ispao ili skočio kroz prozor u Dositejevoj ulici u Bečeju. Prema saznanjima "Blic"-a, tinejdžer je ostavljen bez nadzora, odnosno, došlo je do propusta u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, čiji su nadležni nakon saznanja o smrti dečaka koji je bio na smeštaju u hraniteljskoj porodici Mirjane L. iz Novog Bečeja, pokrenuli su postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad Opštine Novi Bečej.

- U postupku inspekcijskog i stručnog nadzora, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej. S obzirom da je u toku i istražni postupak koji sprovodi Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju deo dokumentacije Centra nije mogao da bude predmet nadzora, te će Pokrajinski sekretarijat nakon uvida u kompletnu dokumentaciju vezanu za smeštaj maloletnika u hraniteljsku porodicu, izneti sve relevantne činjenice. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon izvršenih nadzora i obaveštenja drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje - kažu za "Blic" u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene

Podsetimo, protiv Mirjane L. (60) iz Novog Bečeja, Zdenke K. (56) iz Bačkog Gradišta i Lj. P. (49) iz Hrvatske, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju pokrenulo je postupak zbog sumnje da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

Mirjana je odlučila da ostavi na čuvanje uz novčanu naknadu svog štićenika Zdenki dok je ona na moru. Zdenka je sa rođakom iz Hrvatske došla u stan u kome je Mirjana živela sa pokojnim dečakom i nedugo po odlasku hraniteljke otišla je sa rođakom u prodavnicu i ostavila dečaka bez nadzora.

Oko 21 čas, pripadnici policije primili su dojavu da dečak leži na travi ispred zgrade. Nažalost, lekarska ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje njegovu smrt.

Kako saznaje "Blic", Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju podnelo je predlog Osnovnom sudu da se odredi pritvor za sve tri uhapšene zbog pomenutog krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Maja

22.08.2023 12:20

Centre za socijalni rad je trebalo davno ukinuti. To nigde ne funkcionise kako treba.