KAKO SINU DA SAOPŠTIM DA JE OSTAO BEZ NOGE! Otac teško povređenog dečaka izbezumljen: Lovci su je našli u granju!

Autor:

Hronika

07.09.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav D. strahuje od susreta sa sinom jer mora da ga ohrabri i saopšti mu bolnu istinu da mu je amputirana noga.

KAKO SINU DA SAOPŠTIM DA JE OSTAO BEZ NOGE! Otac teško povređenog dečaka izbezumljen: Lovci su je našli u granju!

Foto: facebook

Mladen D. (12) ostao je preksinoć, u utorak veče, bez leve noge kada je njega i njegovog druga i vršnjaka Pavla U. na motociklu, golfom pokosio pijani meštanin G.M.(39).

Mladen je juče operisan u Kliničkom centru Srbije, a Pavle će danas biti operisan u niškom Kliničkom centru. 

Foto: facebook

Ninoslav D. očajni otac teško povređenog dečaka traži zatvor za pijanog vozača

Mladenov otac Ninoslav D. kaže da je van sebe zbog udesa svog sina, ali da mora da smogne snage kako zna i ume da sina osnaži da bi prihvatio činjenicu da je ostao bez noge koja mu je juče amputirana iznad kolena.

- Mom Mladenu je prokleti pijanac odrubio nogu do ispod kolena, ali je na operaciji moralo da se seče iznad kolena. Moje jadno dete mora to sada da prihvati. Evo idem kod njega d aprvi put porazgovaramo o tome kako mora da živi sa tim hendikepom i da shvati da je dobro što je preživeo i da postoje proteze koje mogu da mu menjaju nogu koje više nema - rekao je hrabri otac Ninoslav D. za Republiku.

Roditelj je na sebe preuzeo ulogu da se prvi od porodice suoči sa sinom, a uskoro će ga posetiti majka i sestra. Nikome od njih nije lako jer je zdravo i pravo dete preko noći ostalo invalid zbog bahatog i drskog pijanca koji je za volan seo obeznanjen od alkohola. Prethodno se po svedočenju komšija pridržavao za predmete jer je posrtao dok je hodao. Ninoslav kaže da je pijanac njegov komšija i da svi znaju da se pre više godina odao alkoholu.

-Tužilac me zvao i rekao mi da je vozač koji je udario moj dete i njegovog druga koji će danas biti operisan, bio u alkoholisanom stanju i da je odgovoran za nesreću, a pogotovo što nije stao i pružio pomoć deci koju je slomio. Iako šteta ne može da se nadoknadi, tražićemo strogu kaznu i zatvor za pijanog nesavesnog vozača - ističe Ninoslav D.

Foto: facebook

Ninoslav D. očajni otac teško povređenog dečaka Mladena D.

On kaže da je najmučnija scena koju nikada neće zaboraviti njegov nepomični sin bez noge koje nema ni na vidiku. 

- Mladenove potkolenice nigde nije bilo, sve smo pretraživali u nadi da će moći lekari da mu je prišiju. Policija je tragala i svi mi koji smo se zatekli. Nismo mogli da je nađemo, a našli su je lovci u nekom granju. Bilo je prekasno - svedoči slomljeni otac za Republiku.  

Podsetimo, učenike sedmog razreda Mladena D. iz sela Dubočane i Pavla U.iz Glogovice, sela nadomak Zaječara, stare po 12 godina sinoć oko pola devet u utorak veče udario je "golfom 2" G. M.iz Dubočana.

Mladen je ostao bez noge, a Pavlu je slomljena ruka. Vozač je pobegao kući sa lica mesta i legao da spava kao da ništa nije uradio. Po dolasku policije na njegova vrata pravdao se da ne zna ni da je udario dečake, otkriva izvor Srpskog telegrafa.

- Čovek je legao da spava mirno kao da ništa nije uradio, a kamoli da je udario decu i to u njihovoj traci. Da stradaju ni kriva ni dužna zbog budale - rekao je Mile V. iz Dubočana za Srpski telegraf. 

Dečaci su se vozili mopedom marke „Tomos APN 6“, iz Dubočana posle proslave dečijeg rođendana, ka susednoj Glogovici, kada je G.M. sa skoro dva promila alkohola u organizmu prešao u suprotnu saobraćajnu traku i pokosio ih. 

-  Vozač je bio vidno pijan. Ja ga nisam video, ali su mi rekli da je pre nego je izazvao udes, pio kod prodavnice i da nije bio u stanju da hoda, a takav je seo za volan golfa  i povredio decu, koja su na sreću preživela. Dečaci su pili sokiće i jeli tortu i krenuli na živu muziku u Glogovici gde se okupe oba sela da se druže i pevaju. Koliko je vozač vozio bahato govori to što je odrubio nogu detetu - prepričao je za Časlav N. za Republiku. 

Naš sagovornik kaže da poznaje sve meštane i da su povređeni dečaci dobra deca koja su do skoro bili članovi folklornog društva, a objašnjava da mahom deca iz sela voze bicikle i mopede da bi sebi olakšali život pošto su im prilično daleko prodavnice, škola, lekar...

Bahati vozač je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i biće uskoro saslušan u nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Oba dečaka su povređena i konstatovane su im, prema saopštenju tužilaštva, teške telesne povrede, a Mladenu je od siline udarca odsekao levu nogu. Mladen je hitno transportovan u Beograd u Klinički centar Srbije, dok je Pavle hospitaizovan u Nišu. Obojica su obojica operisana i do ostaju na bolničkom lečenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srbin

07.09.2023 20:15

Druže,osveta je najslađa kad se servira hladna - čekaj svoju priliku i kad budeš mogao odrubi ti njemu testerom obe noge ali mu ne daj da umre - odveži ga žicom pre testere - oko za oko,zub za zub..