DVE STRANE NEVIĐENE DRAME U SMEDEREVU: Ostali bez majke i sestre, pa ih ranila eksplozija ispred vrata!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle porodične tragedije Nikola P. i Miljana P. s ocem i Miljaninom ćerkom uselili se, u dugovima do guše, u stan Đorđa A., koji je aktivirao eksploziv ispred vrata i poginuo.

DVE STRANE NEVIĐENE DRAME U SMEDEREVU: Ostali bez majke i sestre, pa ih ranila eksplozija ispred vrata!

Foto: ST/D. KADIĆ

Tragedija u Smederevu verovatno bi bila još veća da Aleksandar P. (63), otac povređenih u eksploziji Nikole P. (27) i Miljane P. (24), nije izašao u šetnju s unukom, Miljaninim detetom.

Ovako je stradao samo Đorđe A. (56), koji je podmetnuo eksploziv ispred ulaznih vrata stana koji je iznajmljivao ovoj porodici. Komšije i rođaci otkrivaju nove detalje drame koja se u četvrtak uveče odigrala u zgradi u centru ovog grada.

Dug za stanarinu i račune od 7.000 evra je motiv tragične odluke stanodavca Đorđa, koji taj dug nije mogao da naplati, kažu njegovi prijatelji. Iz porodice povređenih mladića i devojke tvrde da ne znaju za dug, ali opisuju jezivu životnu priču Miljane i Nikole.

SAMOHRANI RODITELJ

- Oni su se iz nevolje našli u tom stanu. Tu su bili njih dvoje, njihov otac i Miljanino dete. Nikola i Miljana živeli su na periferiji, imali su još jednu sestru. Njihova majka i otac su uspeli mukotrpnim radom da skupe novac i podignu kuću. Međutim, majka se posle razbolela od karcinoma, a onda je usledila i korona. Majka im je preminula, a onda i sestra. Zbog bolesti i stanja u kome su bili nakupili su se dugovi, njima je ostala ta kuća, ali su im isključili struju i vodu. Toliko težak život u tom trenutku za dvoje dece koji su morali da krenu sami da se brinu za sebe. Morali su da napuste svoju kuću jer nije bila uknjižena i došli su u podstanare - ispričao je novinarima rođak.

Kako kaže, Aleksandar mu je rekao da im je Đorđe pretio.

- Rekao mi je da ih je uznemiravao, a kada sam pitao zašto, rekao je da ni on ne zna. Znam samo da je Miljana radila, brinula se o njima, a imala je i dečji dodatak jer je samohrani roditelj - dodaje on.

ŽALIO SE POLICIJI

S druge strane, komšije koje su dugo poznavale Đorđa navode da je on bio žrtva. Kupio je taj stan pre desetak godina od programerskog posla, iznajmio ga, a živeo je i skromnoj kući.

- Pre tri godine je uselio tu porodicu, koja je na početku plaćala kiriju. Međutim, ubrzo su promenili bravu i čovek nije mogao da uđe u stan. Ostali su mu dužni 7.000 evra i žalio se i policiji i prijavljivao ih. Računi su na njegovo ime, a oni ih nisu plaćali, pa su čak izvršitelji dolazili da bi mu plenili imovinu. Ne znam da li su mu tada nešto uzeli, ali je zbog tih neplatiša bio očajan - kaže jedan komšija i dodaje da je Đorđe zbog toga pukao i uzeo pravdu u svoje ruke.

On prepričava da neki stanari tvrde da su Đorđa, kada bi ga pustili u stan, podstanari čak i tukli i da su često izbijale svađe.

Kako bilo, Đorđe je u četvrtak uveče u zgradu ušao s nekoliko kilograma eksploziva, najverovatnije industrijskog, i kad ga Miljana i Nikola nisu pustili u stan, aktivirao je paklenu mašinu. Strahovita eksplozija ga je raznela, pa su delovi njegovog tela nađeni na ulici ispred zgrade, a od detonacije je izbila vrata i polupala prozore stanova u celoj zgradi, pogotovo na trećem, četvrtom i petom spratu.

Stanarima zabranjen ulazak u zgradu

Povređena Miljana je posle ukazane pomoći zbog posekotina puštena iz bolnice, a Nikola je zadobio teže povrede oba oka i nakon ukazane pomoći prebačen je na Urgentni centar u Beogradu. Lekari se bore da mu sačuvaju teže povređeno oko. Stanari ove zgrade na nižim spratovima juče su pušteni samo da uzmu najosnovnije stvari, a povratak svih porodica biće možda moguć tek posle istrage i provere stručnjaka da li je ovde nadalje bezbedno živeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading