EVO KAKO JE KOSTA KECMANOVIĆ PROVEO PRVI DAN U ŠKOLI! Hladnokrvno nastavlja tamo gde je stao - pre četiri meseca ubio devet drugara i "čika" Dragana!

Autor:

Hronika

02.09.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak će završiti osmi razred preko posebne škole Dr. Dragan Hercog, prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

EVO KAKO JE KOSTA KECMANOVIĆ PROVEO PRVI DAN U ŠKOLI! Hladnokrvno nastavlja tamo gde je stao - pre četiri meseca ubio devet drugara i "čika" Dragana!

Foto: Republika.rs, Tanjug/AP

Kosta Kecmanović

Ove nedelje obeležava se tačno četiri meseca od strašnog masovnog ubistva koje se dogodilo u beogradskoj školi na Vračaru, u kojem je tada 13-godišnji dečak Kosta Kecmanović, koji je sada napunio 14 godina, hladnokrvno ubio devet svojih vršnjaka i omiljenog čuvara, "čika" Dragana, koristeći očev pištolj.

Dogodilo se jedno od najbrutalnijih masovnih ubistava na području Balkana, čije će se razmere još dugo analizirati i pamtiti. Dečak je postao jedino dete na svetu koje je s 13 godina počinilo ovakav užasan masakr. Mediji su uz njegovo ime prišili i epitet "dečak ubica". Njegov čin zauvek je promenio živote ne samo svoje porodice, već i porodice svojih deset žrtava.

Od trenutka hapšenja, kada je tog kobnog jutra nazvao policiju i rekao im da je "psihopata koji mora da se smiri", dečak se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju, na odeljenju za decu i mlade, gde lekari svakodnevno prate njegovo stanje. Takođe, pod nadzorom je kriminalističke policije.

Iako je u Srbiji 1. septembar obično prvi dan nove školske nastave, ovaj "dečak ubica" dočekao je u bolnici. Nastavu prati preko interneta, koristeći model koji se koristio tokom pandemije koronavirusa.

Dečak će završiti osmi razred preko posebne škole Dr Dragan Hercog, prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

U međuvremenu, njegov otac se nalazi u zatvoru, dok se istraga i dalje nastavlja kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

- Dečak bez ikakve emocije nastavlja da živi nakon masakra. Kao da se ništa nije deslio - navodi se.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Tanja

02.09.2023 21:38

Ponasa se isto ko i majka,i ona radi sve kao da njen neleceni sin nije nam poubijao decu.Zasto radi i dalje u prosveti? Zasto je majka slobodi?

D.R.

02.09.2023 22:42

@Tanja - A šta, molim Vas treba žena da radi? To joj je posao na koji mora da se vrati, pobogu ima još jedno dete koje mora da izdržava. Šta izigravate Vi, hoćete da se žena ubije, da devojčica ostane bez cele porodice? Zaista se sramotim i gadim zemlje u kojoj živim… NIKOME nije lako od porodica stradalih, ali ruku u vatru dajem da ništa lakše nije ni Kostinoj porodici. I nemojte mi priče kako neko njih brani, opravdava itd itd… NE, ali mi nije jasno šta više hoćete od tih ljudi. Miljana je sve izgubila - muž u zatvoru, sin na psihijatriji, kući maloletno istraumirano dete. Pa čekajte u tri p.m. koliko joj može biti lako? Sad hoćete i posao da napusti, da ne izlazi iz kuće, pa najbolje neka se ubije. Zaista više… Niko ne opravdava Kostu, niko ga ne brani, ali dajte da ne napadamo svakog člana porodice Kecmanović, ko je od njih želeo da se sve ovo desi?

Odgovori 20 21
Mile

03.09.2023 06:54

@D.R. - Majka predaje na fakultetu i vama je to u redu da radi sa ljudima osoba koja je vaspitala masovnog ubicu. Koga briga kako će ona da izdržava drugo dete. Treba joj dati otkaz. Ima nasledstva milion evra a ako nema za ćerku neka je da u dom.

Odgovori 6 11
D.R.

03.09.2023 09:26

@Mile - Sami ste ovim rekli dovoljno o sebi. Žena je naučni radnik - to joj je delatnost i da, ne vidim problem da se vrati na fakultet ako su tako ocenili njeni nadredjeni - da je sposobna za rad. Drugo, kažete vaspitala ubicu??? Ona je sa namerom njega vaspitalava da uradi ovo??? Ako zaista ovako nelogično razmišljate, ne vredi Vam pričati. Mali je bio miran, povučen, kažu da problem jedan nije napravio, pa kažite ko je mogao da primeti išta? Pogledajte na ulici - agresivna bezobrazna deca, vredjaju, tuku se a gde su im roditelji da reaguju na njih? Gde ste da reagujete na otvoreno i ispoljeno agresivnu decu, to ne zna niko od Vas roditelja što kucate preko interneta, nego svakog dana doživljavam neprijatnosti od raspuštene dece, a još se pitate kako neko ne primeti nešto kod neproblematičnog deteta. Vas briga ko će da izdržava maloletno, nevino, istraumirano dete? Sramotite se, to dete nije ništa krivo, potrebna joj je majka i da se mnogo radi sa njom, kao i sa svom ostalom istraumiranom decom. A Vi povedite računa o bezobraznoj deci na ulici, da se ne bi sutra začudili kada postanu to što su postali.

Odgovori 9 12