ŠARIĆEVE ADVOKATE OPASNO ŽULJA SKAJ JER SVE OTKRIVA: Advokat spremio esej o tome

Autor:

Hronika

31.08.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Dalibor Katančević koji je u timu koji zastupa Darka Šarića traži isključenje dokaza prikupljenih preko Skaja.

ŠARIĆEVE ADVOKATE OPASNO ŽULJA SKAJ JER SVE OTKRIVA: Advokat spremio esej o tome

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/J. Ilic

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića koja broji 15 članova, između ostalo za planiranje ubistva svedoka saradnika u postupku koji se protiv njih vodio zbog krijumčarenja kokaina, danas je otvoreno u Specijalnom sudu u Beogradu.

Suđenje sedmorici okrivljenih odvijaće se u njihovom odsustvu jer se nalaze u bekstvu, među njima je Šarićev brat Duško Šarić.

Advokat Dalibor Katančević koji je u timu koji zastupa Darka Šarića traži isključenje dokaza prikupljenih preko skaja, pozivajući se na to da naša zemlja nije članica Evropske Unije i da naš zakon skaj ne prehvata kao prihvatljivu međunarodno-pravnu pomoć, odnosno da su presretnute komunikacije obavljene preko skaj telefona beznačajne za suđenje grupi 

Katančević naširoko objašnjava šta naš zakon prihvata, a šta ne i kaže da je jasno da naše nacionalno zakonodavstvo mora biti ispoštovano. 

- Pravosnažna presuda suda  iz Francuske kod nas je neprihvatljiva, a kako je onda prihvatljiva međunarodno-pravna pomoć sa Skaja - ističe Katančević.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug

Darko Šarić

Katančević tvrdi da je Francuska protivzakonito špijunirala Šarićevu grupu. 

- Ne želim da budem teatralan ali moram da se pozivam na Ustav Republike Srbije koji svi moramo poštovati i koji je neprikosnoven. Ako pogazimo Ustav mi smo u velikom problemu. Strana država nijedna ne sme da bez saglasnosti naše zemlje i suda da prisluškuje naše građane, jer je to čista klasična špijunaža - rekao je Šarićev advokat. 

On ističe da ga je Slovenija, odnosno slovenački sud oduševio odbacivši skaj komunikacije kao nezakonite. 

- Muka me je naterala da precizno objasnim zašto je skaj nezakonit dokaz u našim sudskim postupcima, a ne želja da nekome držim lekcije iz prava - kazao je Katančević i pozvao se na sve članove zakona koji se tiču ove tematike. 

Advokat poziva tužioce da se izjasne kojom dokaznom radnjom su pribavljene komunikacije sa skaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading