12 GLAVA PALO ZBOG KRVAVE PLAVUŠE: Žena Marka Miljkovića bila u vezi s njegovim neprijateljem

Autor: M. J. - A. P.

Vesti

29.08.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija zločina počela ubistvom Lazara Vukićevića, čije je ime tetovirala Tanja Miljković.

12 GLAVA PALO ZBOG KRVAVE PLAVUŠE: Žena Marka Miljkovića bila u vezi s njegovim neprijateljem

Foto: E-stock/M. RAFAILOVIĆ, Republika.rs

Bolesna ljubomora Marka Miljkovića Mesara i glavnog planera krvavih egzekucija klana koji je vodio s Veljkom Belivukom nije došla glave samo Lazaru Vukićeviću. Izjava Lazarevog oca Milorada pred Specijalnim sudom u Beogradu da je motiv zverskog ubistva bila svojevremena veza Mesarove supruge Tanje s njegovim sinom bacila je novo svetlo na čitavu seriju likvidacija, koja je na kraju stala na broju 12.

ČESTITKE PREKO RADIJA

Vukićević je u kuću u Ritopeku namamljen, ubijen i isečen 14. oktobra 2020. jer Miljković nije mogao da se pomiri s tim da Tanja i dalje ne može da prežali staru ljubav. Ključni susret starijeg Vukićevića i Mesarove žene odigrao se 2017.

- Moj sin je tada bio u zatvoru. Stajao sam u redu za paket, iza mene je stajala devojka, bila je ispijena. Pitala je: "Čika Buco, vi meni nećete da se javite." Nisam je prepoznao, samo oči, i shvatio sam da je Tanja, prva ljubav mog sina. Pitao sam je: "Tanja, šta ćeš ti ovde", rekla je: "Došla sam kod muža, ubio je nekog na šinama, ali će biti pušten." Tada me je Tanja zamolila da sednem što dalje na poseti, zbog ljubomore muža, rekla mi je da ima dvoje dece - ispričao je Milorad sudijama i dodao:

- Pitao sam je kako joj je u braku, odgovorila je dobro, pokazala mi je sliku deteta i rekla: "Ovo je moj Laki, za šest dana sam promašila", a Lazaru je rođendan bio 6. juna. Kada smo slavili Lazarov rođendan, dok je bio u zatvoru, stiglo je šest poruka od nje za njega preko tog Bum-bum radija. Ona ima istetovirano Lazar i srce. Evo, ako to nije motiv, neka kažu šta je.

Miljković je supruzi, kako se saznaje, često nabijao na nos Lazara, kinjio je i sumnjičio da ga i dalje viđa. Bez obzira na to što mu se klela da među njima više nema ništa, ljubomora je iz dana u dan sve više rasla, a sumnje da Vukićević radi o glavi Belivuku samo su zapečatili smrtnu presudu.

CRNI SPISAK

Prema iskazima svedoka-okrivljenih, Lazar je namamljen slikom vezanog Nevolje i porukom: "Dođi da mučimo vepra." Pred kućom u Ritopeku je shvatio da je prevaren, potegao je pištolj, ali je savladan i stravično isprebijan. Potom je mučen, pekli su ga vrelom peglom i, na kraju, udavili tako što su mu ugurali crevo u usta i pustili vodu.

- Koliko je Miljković bio zaslepljen mržnjom i ljubomorom, govori i poruka iz Crne Gore, gde su se vođe klana tada nalazile, da Lazar mora da pati najviše od svih žrtava. U toj poruci se vidi Mesarov lični pečat - kaže izvor Republike.

Posle ovog zločina na spisku smrti su se našli svi za koje su Miljković i Belivuk sumnjali da imaju veze sa Vukićevićem, suprotstavljenim navijačkim grupama Partizana i beogradskim ogrankom "škaljarskog klana".

- Ispostavilo se da je okidač za seriju monstruoznih zločina bila Mesareva bolesna ljubomora. On se kasnije hvalisao kako je Lazara zauvek uklonio iz Tanjinog života - zaključuje naš sagovornik.

Slala poljupce mužu, smejala se svedocima

Tanja Miljković je privukla pažnju javnosti kada se pojavila na suđenju klanu Belivuk-Miljković i smejala se iskazima svedoka-okrivljenih. Prvi put je na ročište došla 24. aprila ove godine. S vrata je odmah pozdravila najbližeg muževljevog saradnika Miloša Budimira, kojem je mahala s osmehom od uva do uva.

Kako je hodala dalje, viđala je druge saradnike svog muža i mahala im. Sela je u prvi red, nakon čega joj je sudski stražar rekao:

- Gospođo Miljković, u prvom redu ne može da se sedi.

Ona je ustala, nasmejala se i rekla:

- Nije nikakav problem.

Kada se prebacila na drugo mesto, prvi je u sudnicu ušao Veljko Belivuk, a Tanja Miljković se tada ispravila, međutim, on je nije primetio. Ubrzo za Belivukom u sudnicu je doveden i Marko Miljković, kojem je neko dobacio da mu je došla žena. On se okrenuo, nasmejao i poslao poljubac Tanji, koja je stavila obe ruke na usta i krenula neprestano da mu šalje poljupce.

Koga su sve ubili

1. Lazar Vukićević

Republika

Foto: Društvene mreže/printscreen

Lazar Vukićević

Njegovo ime prvi put u žižu javnost dospelo je 2019, kada je pod porše, inače u vlasništvu njegovog oca, postavljena bomba. Već tada se slutilo da će biti žrtva klana, mada je samo tri meseca ranije izašao iz zatvora, u kom je ležao zbog napada na Nikolu Vavića, brata vođe Partizanove grupe "Alkatraz".

2. Nikola Mitić

Republika

Foto: Republika

Nikola Mitić

Otet nedaleko od američke ambasade u Beogradu, pred većim brojem ljudi. Kada su mu uzeli telefon sa Skaj aplikacijom, utvrdili su da je bio u kontaktu s Vukićevićem. U kući strave u Ritopeku najpre su mu odsekli prst na nozi, a onda ga zaklali

3. Goran Mihajlović

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Mihajlović

Belivuk i Miljković su ga otrovali u Ritopeku, telo je potom prevezeno u Surduk, gde je spaljeno, a ostaci bačeni u Dunav. Pretpostavlja se da je Belivuk hteo da ga skloni s tržišta jer je Mihajlović imao mašinu za proizvodnju ekstazija, koju je nasledio od tasta

4. Aleksandar Gligorijević Puki

Republika

Foto: Instagram/a.c.a.gligorijevic

Aleksandar Gligorijević Puki

Bio je član Belivukove navijačke grupe "Principi" i vodio je lokalnu grupu Partizanovih navijača u vojvođanskom mestu Odžaci. Ubijen je zbog sumnje da je planirao likvidaciju Belivuka i za te svrhe nabavio snajper. Posle zločina na leđima su mu napisali "izdaja"

5. Goran Veličković Goksi

Republika

Foto: nestalisrbija.rs/osobe

Goran Veličković Goksi

Nestao 3. avgusta 2021. Namamili su ga pričom da idu da kupe oružje, a zatim su ih Belivuk i Miljković presreli, glumeći policiju. Prema priznanju ubica, najhrabrije se držao od svih, pa je na dasku sam namestio glavu da mu je odseku. Na njegovim leđima nožem su urezali "Korać pi*ka" i sliku poslali Filipu Koraću

6. Zdravko Radojević

Republika

Foto: Privatna arhiva/printscreen

Zdravko Radojević i Veljko Belivuk

Zbog škrabanja grafita koji je bio posvećen njegovom bratu pretio je da će "javno pseta pobiti" i "oči im izvaditi". Bizarno je da je bio u kumovskim odnosima s jednim od braće Budimir, čije se ime danas nalazi na optužnici protiv Belivukove grupe. Mučen je i ubijen u Ritopeku

7. Milan Ljepoja

Republika

Foto: MUP

Milan Ljepojević

Postoji nekoliko verzija motiva ovog ubistva. Prema jednoj, ubijen je jer je navodno finansirao atentat na vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Kijevu, a prema drugoj, želeo je da potisne Belivukovu grupu iz podzemlja jer je bio blizak sa "škaljarskim klanom" i planirao je da ojača svoj uticaj

8.-9. Igor Dedović i Stevan Stamatović

Dok su u restoranu u Atini večerali sa suprugama i decom, ušetala su četvorica muškaraca, okružila sto i ispalila rafal u dvojicu "škaljaraca". Za saučesništvo je optuživan Ljubomir Lainović, koji je kasnije takođe pao kao žrtva "kavčana" jer se previše hvalisao ovim ubistvom

10.-11. Alan Kožar i Damir Hadžić

"Škaljarci" nisu stigli ni da izađu iz kola ispred svoje luksuzne vile na Krfu, a egzekutori su ih izrešetali sa 29 metaka. Tada su pogođeni u glavu, ruke, noge i stomak. Njihova tela pronašla je maserka koja je trebalo da ih masira nakon što dođu s plaže

12. Mile Kapetan

Belivuk i Miljković su ga držali zatočenog dva meseca i preko njegovog Skaja mamili žrtve u klanicu. Obećavali su mu da će ga, ukoliko im saopšti tražene informacije, ostaviti u životu, obezbediti mu lažni identitet i život u inostranstvu, ali je ubijen krajem 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading