ZLOČINAČKI KLAN NASTAVLJA "PRLJAVU IGRU": Sudija na potezu donosi odluku o nastavku suđenja Belivukovoj grupi: Ovo je mogući scenario

Autor:

Hronika

28.08.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada smo o užasima koje je klan počinio slušali iz meseca u mesec od trojice svedoka optuženih Srdjana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

ZLOČINAČKI KLAN NASTAVLJA "PRLJAVU IGRU": Sudija na potezu donosi odluku o nastavku suđenja Belivukovoj grupi: Ovo je mogući scenario

Foto: Tanjug/V/Šporčić, R. PRelic

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i jos 31 licu, optuženima da su bili deo klana koji je počinio sedam brutalnih ubistava, trgovali drogom i oružjem, da su otmali i silovali, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević koji vodi postupak u nastavku su pozvani da svedoče oštećeni. 

 I. S. iz unutrašnjosti koji je prema optužnici silovan u tzv. bunkeru na stadionu Partizana prvi je pozvan da svedoči o zločinima organizovane kriminalne grupe. 

Njega su prema optužnici TOK i svedočenju nekoliko optuženih, silovali jer su sumnjali da ih kao navijač špijunira za suparnički klan.

Posle mladića žrtve svedočiće roditelji i supruge ubijenih  sedmorice muškaraca.

Do sada smo o užasima koje je klan počinio slušali iz meseca u mesec od trojice svedoka optuženih Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. 

Članovi OKG su uporno osporavali njihova kazivanja i čak tvrdili da su žrtve žive, a tokom više pokušaja da vrše opstrukciju i koče suđenje pribegavali su manipulacijama. 

Na poslednjem održanom ročištu 28. juna Belivuk, Nemanja Đurić i Nebojša Janković otkazali su punomoćja svojim advokatima pa su ročišta zakazana u julu morala biti otkazana.

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar

U medjuvremenu sud im je dodelio nove branioce po službenoj dužnosti i ostavio rok da se upoznaju sa spisima.

Međutim, i nakon toga vođe klana su prema navodima izvora Republike, nastavile da iznalaze način da prolongiraju postupak.

- Na početku rocišta je očekivano da novopostavljeni branioci traže odlaganje suđenja jer im je zbog obimnosti spisa potreban duži rok za upoznavanje sa slučajem. Moguća "prljava igra", odnosno taktika klana je i da se novih trojica okrivljenih izjasne da otkazuju punomoćje braniocima, a onda je sudija na potezu da nađe nacin i zaustavi njihove manipulacije - kaže izvor Republike . 

Već o 14.30 sati znaćemo da li se glavni pretres protiv najsvirepijeg klana na ovom delu Balkana nastavlja ili pak opet mora biti odložen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rade

29.08.2023 07:15

Čekaju izbore pa da ih Lutovac, Marinika, Aleksić, žuta patka i ostali oslobode.