BOLJE DA SAM JA UMRLA NEGO ON: Jauci se prolamaju grobljem u Kikindi - majka, sestra i supruga se u suzama opraštaju od Radovana (FOTO)

Autor:

Hronika

21.08.2023

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Juračić je nestao 29. maja u Grčkoj, a sredinom jula je DNK analizom potvrđeno da je nađeno njegovo telo.

BOLJE DA SAM JA UMRLA NEGO ON: Jauci se prolamaju grobljem u Kikindi - majka, sestra i supruga se u suzama opraštaju od Radovana (FOTO)

Foto: Fcebook/Radovan Juracic, Republika

Sahrana Radovana Juračića

Kikinđanin Radovan Juračić (44), koji se krajem maja, pod nerazjašnjenim okolnostima, utopio u Grčkoj, sahranjen je danas na Novom groblju u Kikindi.  

Opelo nastradalom Kikinđaninu počelo je u 11. časova na Novom groblju u ovom gradu. Slomljene bolom supruga, majka i sestra danas su ispratile na večni počinak supruga, brata, sina.. Kapelom odjekuju jecaji supruge.

Majka je stajala pored sanduka sina i govorila: "Jao, sine moj, kako će majka bez tebe"...

Uplakana sestra Dijana izašla je ispred kapele, gde je primala saučešća.

Majka Radmila kroz suze je govorila: "Bolje da sam ja umrla nego on, ajoj meni, majko mila"...

Foto: Republika

Radovan Juračić

Radovana Juračića je ispratio orkestar. Tužni zvuci su se orili grobljem u Kikindi. Čula se pesma Miše Kovača "Jedan dan života".

U 11.30 je krenula tužna povorka ka grobnom mestu.

Radovan Juračić je sahranjen uz pesmo Tiho noći. Sestra je poslednja u raku preko sanduka ubacila belu ružu, dok se majka slomila kada su zatrpavali sanduk.

Sredunom jula, DNK analizom potvrđeno je da telo, koje je mesec dana ranije izvučeno iz mora, pripada Juračiću. O tome je zvanično obaveštena i njegova supruga, koja se tada našla u novoj velikoj agoniji, jer nije imala dovoljno novca da plati sve troškove transporta i sahrane od oko 7.000 evra. 

Ona je nakon toga zamolila sve koji mogu da joj pomognu, a Grad Kikinda uključio se u rešavanje promlema i platio je sve troškove. 

- Gradonačelnik Nikola Lukač tada je razgovarao je sa Draganom Juračić. Naglasio je da Grad u svim situacijama izlazi u susret svojim sugrađanima, kojima je pomoć potrebna, pa će i Juračićima dati svoju podršku - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Podsetimo, Radovan je nestao 29. maja kada se oko 18 časova ukrcao na brod u Atini uputivši se na ostrvo Kos. Dva sata kasnije, čuo se sa suprugom Draganom. Ona je ranije istakla  da se poziv tada prekinuo, jer je veza bila loša, te da je to bio njihov poslednji razgovor.

Naredni dan, oko podneva časova, telefon je ugašen i od tada više nije bilo signala. U Grčkoj, gde se Radovan uputio da radi, tada je krenula masovna potraga. Dve nedelje od prijave nestanka, telo Kikinđanina nađeno je na stenama kod ostrva Serifos. Pretpostavlja se da je pao sa trajekta, ali i dan-danas, supruga ne moze da poveruje da je njen suprug tako nastradao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading