NIJE IM ZNAČILO NI KUMSTVO! ŠKALJARCI UBILI NAJMANJE SEDMORICU SVOJIH: Dešifrovana skaj komunikacija otkrila UŽAS

Autor:

Hronika

17.08.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je 2014. i od tada je u njemu stradalo preko 50 ljudi

NIJE IM ZNAČILO NI KUMSTVO! ŠKALJARCI UBILI NAJMANJE SEDMORICU SVOJIH: Dešifrovana skaj komunikacija otkrila UŽAS

Foto: Privatna arhiva

lazović

Pripadnici škaljarskog klana ubili su sedmoricu svojih vojnika nakon što su ih prebacili u Albaniju, tvrdio je, prema navodima crnogorskih Vijesti, odbegli policajac Ljubo Milović tokom razgovora s vođom suprotstavljenog kavačkog klana Radojem Zvicerom, koji su vodili preko Skaj aplikacije.

U transkriptima u koje je ovaj crnogorski dnevnik imao uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Petru Lazoviću informacije koje je, navodno, dobio od "škaljarca" Edmonda Mustafe.

Bomba, beton

- Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio - prenosi, kako navode, Milović informacije Zviceru. Vođa kavačkog klana mu odgovara: - Pa da, vidiš, nema ih, Miloga čuva Mićko.

Zvicer, Milović i Lazović više puta tokom dopisivanja pominju Katu. Iz njihovih razgovora, kako navodi crnogorski dnevnik, jasno proizlazi da govore o tadašnjem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Miljković Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma!

Dešifrovanje Skaj aplikacije pokazalo je da surovim ubicama ništa nije značilo ni kumstvo.

- Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma - napisao je u jednoj poruci Marko Miljković, najbliži saradnik Veljka Belivuka. Ovu poruku Miljković je poslao verovatno misleći na nestalog Mirka Kojića i Vlastimira Miloševića, ubijenog u Beogradu na tramvajskim šinama. Svedoci-saradnici, među kojima je i treći Miljkovićev kum Nikola Spasojević, ispričali su da iza ova dva ubistva stoji surovi klan. Spasojević je inače ispričao i da je i sam bio uplašen da će ga ubiti.

Lazović prenosi da ih i njegov otac, u to vreme pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala, Zoran Lazović podržava u toj akciji. - Zato ja to pričam. Još nam Z daje podršku. To je bomba, beton - piše mlađi Lazović. Dok policajac Milović u grupni čet prenosi informacije koje dobija od Mustafe, njegov kolega Lazović predlaže kako da što pre nagovori Mustafu da svedoči protiv pripadnika klana kom pripada.

- Ajde. Daćemo mu zaštitu. I zaštićenog. Ono gde je on ubijao nećemo stavljati. I biće zaštićeni - piše tada neformalni šef Odseka za posebnu operativnu podršku, koji je delovao pod patronatom njegovog oca.

Međusobni obračun

Inače, rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je 2014. i od tada je u njemu stradalo preko 50 ljudi. Među ubijenima, kako svedoči i poslednja objavljena prepiska sa Skaja, bilo je žrtava sa obe strane, koji su nastradali od ruku svojih "prijatelja".

- Tokom suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je praktično bio ispostava "kavčana" u Srbiji, svedoci-saradnici su otkrili da je u kući strave u Ritopeku ubijen Aleksandar Gligorijević Puki, navijač iz Odžaka, koji je bio saradnik grupe. Navodno, likvidiran je pošto je Belivuk posumnjao da mu "radi o glavi", a posle se pokajao za njegovo ubistvo i čak išao u crkvu da mu pali sveću. Na isti način prošao je i Ljubomir Lainović, koji je, prema tvrdnjama saradnika, ubijao za klan pre nego što su mu sami presudili - podseća sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading