OVAJ ČOVEK JE GOSPODAR SMRTI! Ubijao za oba klana: NIŠANIO TAMARU I RADOJA, PA ONDA LUKU BOJOVIĆA

Autor:

Hronika

16.08.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operativci otkrili je da je Damir Mehić bosanski kriminalac bio angažovan kao ubica za "kavački" i njima suprotstavljeni "škaljarski klan".

OVAJ ČOVEK JE GOSPODAR SMRTI! Ubijao za oba klana: NIŠANIO TAMARU I RADOJA, PA ONDA LUKU BOJOVIĆA

Foto: www.profimedia.rs, printscreen, Facebook

Bosansko-hercegovački kriminalac sa poternice Damir Mehić (47) zvani Bibi i Gospodar smrti, uhapšen za vikend na beogradskom aerodromu, prethodnih godina menjao je strane i klanove shodno cifri za ubistva koja su mu naručivana. 

Bezbedonosne službe vode kao egzektora "kavačkog", ali isto tako i "škaljarskog" klana, saznaje Republika.

Foto: MUP BIH

Plaćeni ubica Damir Mehič osuđen na 17 i po godina zatvora

On je u BiH prozvan Gospodarem smrti pošto je otkriveno da je u januaru 2018. trebalo da izvrši atentat na Fahrudina Radončića, novinara, političara i ministra. Tada je u uhapšen u skijaškom centru Jahorina u hotelu "Vučko" i kod njega su pronađeni nelegalni pištolj i veća količina novca. 

Istražitelji su razmotrili brojna saznanja iz poverljivih izvora jer su kasniji podaci istragu usmerili na drugu stranu. 

 

- Mehić je menjao strane, te postoje i indicije da je sa još nekoliko "škaljaraca" bio na Jahorini kada im je javljeno da stiže Tamara Zvicer, supruga kavačkog vođe Radoja Zvicera - objašnjava dobro obavešteni izvor.

 Inače, "kavački klan" sa saradnicima iz BiH, gde su imali jaku mrežu za dilovanje narkotika i oružja, često se sastajao na Jahorini što potvrđuje i tajna skaj prepiska koju je presreo Europol. 

-Škaljarski vođa Jovan Vukotić dopisivao se sa Vladanom Radomanom početkom februara 2021. godine u vezi planiranja ubistva Milana Vujotića jednog od visokorangiranih pripadnika "kavačkog klana", koji je naredne godine uhapšen kao član kriminalne grupe koja je ubila Vukotića. Radoman i Vukotić su na skaju razmenili i informaciju da su u istom hotelu sa Vujotićem i tada bili i Radoje i Tamara Zvicer i da plan za likvidaciju proširuju i na njih - navodi izvor Republike.

Foto: YouTube/Printscreen

Luka Bojović od novembra je na slobodi i na meti neprijatelja

Mehić je u Beogradu u subotu, uhapšen sa lažnim srpskim pasošem u društvu supruge koju je iz Italije poveo da mu bude paravan te da izgleda da su kao na odmoru i proputovanju. Postoje ozbiljne indicije da je on bio za petama Luke Bojovića, nekadašnjeg "zemunca" saradnika klana iz kotorskih Škaljara, novog gospodara beogradskog podzemlja i da je čekao instrukcije za napad, ali je srpska policija bila brža. 

Bosanca su lako primetili i locirali budući da bezbedonosne službe i policija budno motre na Luku kao naslednika likvidiranih vođa "škaljarskog klana" i najozbiljniju meta "kavčana" kad god kroči na tlo Srbije. Već neko vreme Mehić je označen kao jedan od potencijalnih pucača na Bojovića.

Republika

Foto: printscreen

Radoje Zvicer kavački vođa mozak egzekucija

Preko krtica kavački bosovi Zvicer i Kašćelan nišane Luku sve vreme od kraja novembra prošle godine, od njegovog proterivanja iz Španije posle odležanih 10 godina u tamošnjem zatvoru. Mehić je samo jedan od plaćenih ubica koji im je na usluzi - zaključuje izvor Republike. 

Prijatelji su mu Orić i Keljmendi

Damir Mehić je blizak prijatelj i bivši pripadnik ličnog obezbeđenja Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici. Mediji iz BiH navode da je on vođa zloglasnog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

- Sa Naserom Orićem sam prijatelj, bio i ostao, nikada u životu nismo ništa radili. Ne znam čime se čovek bavi, ne znam šta bi mogli da radimo zajedno - izjavio je pre nekoliko godina Mehić koji je i fotografisan sa Orićem nakon što je doputovao u BiH iz Haga gde mu se sudilo za ratne zločine.

Imao saradnike u policiji

Mehić se godinama slobodno šetao iako je za njim raspisana poternica jer je od svojih moćnika-zaštitnika dobijao originalne dokumente s ukradenim identitetima. On je zbog ubistva 2013. u centru Tuzle osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora, a samo je u nekoliko navrata ležao po nekoliko meseci jer je malverzacijama sa vezama iz pravosuđa, uspevao da se domogne slobode vadeći se na nepravosnažnost presude.  
- Mehić je 25. februara 2020. godine pušten iz KPZ Tuzla. Tada mu je izrečena mera zabrane napuštanja Tuzle, oduzimanja pasoša i prelaska granice BiH, a morao je jednom nedeljno da se javlja policiji. Ipak, ponovo je pobegao - naveli su iz tamošnje policije.

Čeka se izručenje BIH

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, zbog krivičnog dela navođenje na overu neistinitog sadržaja Mehiću je određeno zadržavanje, a u ponedeljak mu je posle saslušanja u tužilaštvu, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva. Međutim, očekuje se da će uskoro i BiH poslati zahtev za njegovo izručenje, odmah po okončanju sudskog postupka za falsifikovana dokumenta u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading