LEKAR KOJI SE ZATEKAO NA PLAŽI ODMAH JE REAGOVAO, ALI SRBINU NIJE BILO SPASA: Detalji jezive tragedije u Ulcinju, muškarac iz Tutina žrtva morske struje!

Autor:

Hronika

02.08.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila kada su talasi na Velikoj plaži u Ulcinju bili izuzetno snažni.

LEKAR KOJI SE ZATEKAO NA PLAŽI ODMAH JE REAGOVAO, ALI SRBINU NIJE BILO SPASA: Detalji jezive tragedije u Ulcinju, muškarac iz Tutina žrtva morske struje!

Foto: youtube.com/RTCG - Zvanični kanal, RINA

Hitna na plaži

Na Velikoj plaži u Ulcinju dogodila se tragična nesreća kada se u moru utopio muškarac iz Tutina, S. O. (58). Nesreća je izazvala duboku tugu i šok u lokalnoj zajednici, dok su očevici upozorili na jake morske struje i opasnost koja vreba u moru, javlja "Sandžak danas".

Nesreća se dogodila kada su talasi na Velikoj plaži bili izuzetno snažni, a morske struje veoma opasne. Iako je postojala crvena zastava koja ukazuje na opasnost i upozorava posetioce na rizik od kupanja u takvim uslovima, ljudi su se ipak upuštali u more. S.O. je, nažalost, postao žrtva nepredvidivih vodenih sila.

Vlasnik plaže Hils, Faruk Pejović iz Novog Pazara, brzo je reagovao sa zaposlenima i izvukao muškarca iz vode, a uz pomoć novopazarskog lekara Faruka Pašovića i medicinske sestre iz Bosne započela je reanimacija. Hitna pomoć je takođe odmah stigla na mesto nesreće ali, nažalost, nisu uspeli spasiti život nesrećnog čoveka.

Očevici su rekli da je u ovom tragičnom incidentu povređena i supruga nastradalog muškarca, koja je u teškom stanju prevezena u bolnicu. Njeno stanje ostaje kritično, a lekarski tim nastavlja da pruža svu potrebnu medicinsku negu kako bi joj pomogli da se izbori sa posledicama nesreće.

Zajednica u Tutinu i Ulcinju oseća duboku tugu zbog gubitka života i teškog stanja supruge preminulog. Ovaj tragičan događaj podseća na važnost poštovanja upozorenja i bezbednosnih pravila prilikom boravka na plaži, naročito kada se suočavamo sa nepredvidivim prirodnim elementima kao što su snažne morske struje. Lokalne vlasti i spasioci na plažama trebalo bi da nastave sa podizanjem svesti o opasnostima na otvorenim vodama i pojačaju mere sigurnosti kako bi se izbegle slične tragedije u budućnosti. Ovim događajem moramo se podsetiti da je bezbednost svih posetilaca naših obala od najveće važnosti, navodi ovaj portal.

Daljom istragom će se utvrditi tačan uzrok ove nesreće na moru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading