BUKTI ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA! Vatrogasci se bore sa VATRENOM STIHIJOM - ova sela su UGROŽENA!

Autor:

Hronika

25.07.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci iz Pirota uveliko se bore sa vatrenom stihijom čiji dim se prostire kilometrima unaokolo.

BUKTI ŠUMSKI POŽAR KOD PIROTA! Vatrogasci se bore sa VATRENOM STIHIJOM - ova sela su UGROŽENA!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Nadomak Pirota, u atarima sela Držina, Petrovac i Prisjan, danas kasno po podne izbio je šumski požar na veoma nepristupačnom terenu. Kako Tanjug saznaje, vatrogasci iz Pirota uveliko se bore sa vatrenom stihijom čiji dim se prostire kilometrima unaokolo.

U najtoplijem delu godine u pirotskom kraju izbija na desetine požara u polju, uprkos apelima i agronoma, vatrogasaca i MUP-a da paljenje strnjike može imati nesagledive posledice.

Kako je danas saopštila pirotska policija, od početka godine, na području za koje je nadležno Odeljenje za vanredne situacije u Pirotu, evidentirano je ukupno 186 požara, od kojih 108 na otvorenom, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirana ukupno 382 požara, od kojih 280 na otvorenom.

Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara, kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ivice šume, za fizička lica predviđene kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara-navode iz MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading