DARKU ŠARIĆU DANAS POČELO PRIPREMNO ROČIŠTE: Evo šta je narkobos rekao u sudnici o kriminalnoj grupi!

Autor:

Hronika

13.07.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza tužilaštva, a potom su svi optuženi negirali krivicu.

DARKU ŠARIĆU DANAS POČELO PRIPREMNO ROČIŠTE: Evo šta je narkobos rekao u sudnici o kriminalnoj grupi!

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište pred suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koju je, po tužilaštvu, organizovao Pljevljak i to dok je bio u pritvoru zbog trgovine kokainom.

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, počelo je čitanjem optužnice i izlaganjem dokaza tužilaštva, a potom su svi optuženi negirali krivicu.

Šarić i ostali optuženi izjavili su da nisu krivi i da ne priznaju izvršenje krivičnih dela. Tužilac je predložio dokaze, a to je učinio i jedan broj advokata odbrane koji su insistirali na izdvajanju dokaza za koje smatraju da su nezakonito pribavljeni. Pripremno ročište nastavlja se sutra, a potom će sudsko veće zakazati početak suđenja - objašnjava sagovornik iz suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u oktobru 2022. godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarića i još 14 osoba. Prema optužnici, Šarić im je iz pritvora preko "Skaj" aplikacije izdavao naloge.

Tužilaštvo tvrdi da je Šarić stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku koji se protiv Šarića vodio pred istim sudom za šverc kokaina.

- Pošto u tome nisu uspeli, Šarić je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića, a sve u cilju eventulanog gubitka statusa svedoka saradnika - navelo je ranije tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading