OVAKO IZGLEDA ZATVORSKI DAN ZORANA MARJANOVIĆA: Ćerka mu dolazi svakodnevno u posetu u CZ - evo o čemu pričaju!

Autor:

Hronika

11.07.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka mu najčešće priča o školi, ocenama, vremenu koje provodi sa ukućanima i drugarima.

OVAKO IZGLEDA ZATVORSKI DAN ZORANA MARJANOVIĆA: Ćerka mu dolazi svakodnevno u posetu u CZ - evo o čemu pričaju!

Foto: Foto-Montaža: Profimedia, ST/N. Pancić

Zorana Marjanovića, koji je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Granda Jelene Marjanović u aprilu 2016. u pritvoru Centralnog zatvora redovno obilazi ćerka, koja sada ima 13 godina. Kako Kurir saznaje, ćerka je ostala uz oca i jedva čeka svaku novu posetu i telefonski poziv.

Sud je detetu omogućio da oca obilazi u pritvoru, dok je Marjanoviću odobreno da je poziva telefonom. Redovno održavaju kontakte i susreti između njih dvoje veoma su emotivni. Detetu nedostaje otac i često ponavlja da jedva čeka da se vrati kući - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, tokom poseta na koje Zoran Marjanović ima pravo po zakonu kao i svi drugi pritvorenici, ćerka mu najčešće priča o školi, ocenama, vremenu koje provodi sa ukućanima i drugarima.

Foto: ST/N. PANČIĆ/ATA Images

 

Apelacioni sud Novo suđenje ili potvrda presude? U prvostepenoj presudi, na koju je odbrana podnela žalbe, sudija Jelena Škulić navela je da je odluku da je Zoran Marjanović kriv veće Višeg suda u Beogradu donelo jednoglasno. Tokom javne sednice u Apelacionom sudu, odbrana je osporavala dokaze na koje se presuda kojom je osuđen na 40 godina poziva. - Apelacioni sud u nejavnom delu sednice treba da donese odluku. Ovaj sud ima mogućnost da presudu preinači u pogledu visine kazne, da je ukine i vrati postupak na novo suđenje ili da je potvrdi - objašnjava sagovornik Kurira.

- U prvih nekoliko meseci, posle njegovog pritvaranja, posete ćerke ocu nisu bile dozvoljene. Naime, čekao se da i Centar za socijalni rad da "zeleno svetlo". U tom periodu, slali su pisma jedno drugom. Prvi susret bio je izuzetno emotivan, a ništa manje dirljivi nisu ni svi ostali, koji su postali redovni od kako je sud dozvolio da devojčica dolazi kod oca - dodaje naš sagovornik.

Republika

Foto: Instagram.com

Jelena i Zoran Marjanović

Podsetimo, Marjanović je osuđen je 22. jula prošle godine i istog dana mu je određen pritvor. U međuvremenu, njegovi branioci podneli su žalbe Apelacionom sudu u Beogradu na tu presudu, održana je sednica i sada se čeka odluka drugostepenog suda.

Da devojčica redovno obilazi oca u pritvoru Centralnog zatvora, za Kurir su potvrdili i Marjanovićevi branioci, advokati Veljko Delibašić i Nikola Dumnić.

- Ćerka je tokom sudskog postupka saslušana kao svedok. Ona je tada posvedočila da je sa ocem bila na nasipu i da se on kobnog dana ni na trenutak nije odvojio od nje. Ostala je uz oca za sve ove godine, dolazi mu u posete i redovno se čuju telefonom. Sudeći prema tome, ali i izjavi koju je dala, nemam dilemu da Zoran Marjanović nije ubio Jelenu. Ostaje misterija ko je ubio Jelenu - kaže Dumnić za Kurir.

Podsetimo, prema navodima presude koja se razmatra, Zoran je iskoristio Jelenino poverenje, i ubio je dok je ćerka ostala na nasipu. - Najbolji i najpošteniji je sud deteta. Odnos koji to dete ima prema ocu, najbolji je dokaz da Zoran Marjanović nije učinio ono što mu je stavljeno na teret - dodaje advokat Veljko Delibašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading