ZA UBICU ESKOBARA NAJVEĆE MERE OBEZBEĐENJA: Marka Pjanovića u pritvoru čuvaju pod posebnim tretmanom, strahuje se od OSVETE!

Autor:

Hronika

06.07.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Marka Pjanovića se vodi istraga za pomaganje u Teškom ubistvu Ranka Radoševića Eskobara.

ZA UBICU ESKOBARA NAJVEĆE MERE OBEZBEĐENJA: Marka Pjanovića u pritvoru čuvaju pod posebnim tretmanom, strahuje se od OSVETE!

Foto: St/N. Pančić, MUP

Marko Pjanović, Ranko Radošević Eskobar

Marko Pjanović, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, izručen je prošle noći iz BiH.

Protiv Pjanovića se vodi istraga za pomaganje u Teškom ubistvu.

Kako se saznaje, saslušao ga je sudija za prethodni postupak u zakonskom roku od 24 sata. Pjanović se sada nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, a očekuje se da ga sasluša zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na okolnosti naredbe o sprovođenju istrag.

Marko Pjanović je, kako saznaje portal Republika.rs, u pritvoru pod specijalnim tretmanom.

Naime, tokom sprovođenja, ali i u pritvorskoj jedinici, su na snazi najveće mere obezbeđenja, jer se sumnja kako bi moglo doći do osvete zbog ubistva Ranka Eskobara.

Kako smo nakon ubistva Ranka Eskobara pisali, Marko Pjanović je nakon hapšenja na saslušanju detaljno priznao da je kriv i da je učestvovao u u ubistvu Nikšićanina, koji je blizak škaljarskom klanu. Između ostalog Pjanović je naveo i da je naručilac ubistva Ranka Eskobara ista osoba koja je naručila egzekuciju Nikšićanina Luke Žižića i to iz straha od krvne osvete.

Da podsetimo, na zaključak da može doći do osvete upućivala je odmah čitulja koju je objavio Alen Kurina, označen kao vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova u Vojvodini.

- Ranja, brate moj, krivo mi je što ode na tako jeftin način, ali budi spokojan, ne brini. Večna ti slava - naveo je on u čitulji Ranku Eskoaru i praktično najavio osvetu za likvidaciju u Rušnju.

Foto: MUP/printscreen

Čitulja Ranku Eskobaru

Inače, za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića“Kaskada“.

Sa Filipom Vilotijevićem u automobilu je bio je i Alen Kurina, ali je preživeo sačekušu. U to vreme bio je vlasnik kafića „Fratelo Mio“ u centru Subotice i postojale su sumnje da su smrtonosni rafali bili namenjeni upravo njemu.

Pre samo tri meseca Alen Kurina je pušten iz zatvora, posle 27 dana u pritvoru, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Mirka Miličevića, zvanog Hajčar.

Alen Kurina poslednji put se pominjao u vezi ubistvu od 25. aprila 2019. godine u Vrdniku.

Naime, tada je u brvnari ubijen Nemanja Grčić (37), koji je bio jedan od najbližih saradnika i pripadnik kriminalne grupe Alena Kurine.

Grčić je osudivan zbog prodaje heroina i krade vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading