"PALA" KRIMINALNA GRUPA U CRNOJ GORI: Istraga o ubistvu Šćepana Roganovića dovela do još petorice učesnika u planiranju likvidacije

Autor:

Svet

27.06.2023

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvršenje krivičnog dela ubistvo na štetu Šćepana Roganovića, a koje je izvršeno u februaru 2020. godine u Herceg Novom.

"PALA" KRIMINALNA GRUPA U CRNOJ GORI:  Istraga o ubistvu Šćepana Roganovića dovela do još petorice učesnika u planiranju likvidacije

Foto: Tanjug/AP

podgorica

Službenici Specijalnog policijskog odelenja Crne Gore su zajedno sa službenicima Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, jutros na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija, te protiv pet osoba podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Policijski službenici su, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u okviru proširene istrage koja se vodi u vezi ubistva Šćepana Roganovića, lišili slobode S.R. (42), M.G. (35) i M.R. (29), a protiv I.V. (47), koji se nalazi u bekstvu, i I.M. (37), koji se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog dela, podneli krivični prijavu zbog gore navedenog dela.

Sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvršenje krivičnog dela ubistvo na štetu Šćepana Roganovića, a koje je izvršeno u februaru 2020. godine u Herceg Novom.

Ko je Šćepan Roganović?

Ubistvom Šćepana Roganovića početkom 2020. godine u Herceg Novom, nastavljen je krvavi niz kriminalnih likvidacija koje je potresalo porodicu Roganović. Do sada je utvrđeno da je većina njenih muški članova na različite načine bilo upleteno u kriminalne poslove zbog čega su platili glavom.

Pet hitaca u Šćepana Roganovića ispaljeno je oko 9.00 ujutru na stepeništu kod Kanli kule u Herceg Novom. Policija je odmah blokirala ceo grad i intenzivno krenula u potragu za mladićem sa kačketom, kako su ga opisali malobrojni očevici, a vest je u crnogorskim i srpskim medijima odjeknula kao bomba.

Međutim, ovo nije prvi put Šćepan Roganović našao na stranicama crne hronike. U žižu javnosti dospeo je oktobra 2006, kada je u akciji "Mimoza" uhapšen sa Ilijom Aleksićem (31) i Goranom Pantovićem (39) zbog sumnje da su 21 osobi dali novac na kamatu, premda se od svih Roganovića najmanje provlačio po medijima.

Nakon što su dali pare na pozajmicu, od dužnika su uz pretnju naplatili oko pola miliona evra kamate. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su "zarađeni" od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade evra, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta.

Uhapšeni Aleksić je, prema nezvaničnim saznanjima, bio veoma blizak sa Vladimirom Roganovićem, Šćepanovim bratom od strica, koji je, s druge strane, označavan kao pripadnik škaljarskog klana, tako da ne čudi da su obračuni u ovoj familiji često dovođeni u vezu sa ratom škaljaraca i kavčana koji na našim prostima divlja godinama unazad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading