LEPA AZRA ODAJE TAJNE UBISTVA ESKOBARA: Bosna i Hercegovina izručuje osumnjičenu za zločin

Autor:

Hronika

12.06.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da Šabanovićeva progovori o naručiocu likvidacije Ranka Radoševića Eskobara (54) u Rušnju.

LEPA AZRA ODAJE TAJNE UBISTVA ESKOBARA: Bosna i Hercegovina izručuje osumnjičenu za zločin

Foto: Facebook

Studentkinja iz Brčkog Azra Šabanović (22), koja je uhapšena 14. marta u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u Rušnju, uskoro će biti izručena srpskoj policiji. Kako nezvanično saznajemo, od nje se očekuje da iznese šokantne detalje, kao i da otkrije ko je naručilac jezivog zločina čiji je i sama bila učesnik.

U likvidaciji Radoševića 9. marta ove godine ušestvovalo je pet osoba, među kojima je i uhapšena Šabanović. Kako se sumnja, njen zadatak bio je da u Kraljevu ukrade golf 4 i preda ga direktnim egzekutorima Luki Vučetiću (26) iz Kraljeva i Stefanu Zlatanoviću (28) iz Lebana, što je ona i učinila.

BILA U BEOGRADU

- Jedna od ključnih informacija koja nedostaje je po čijem nalogu su radili, odnosno ko ih je platio da likvidiraju Ranka Eskobara. Iako je više lica uhapšeno, sve detalje, kao i kako su tekle pripreme pre samog ubistva, očekuje se da će nakon izručenja ispričati upravo uhapšena studentkinja - naveo je za Republiku izvor blizak istrazi.

Osim krađe automobila, Azra se tereti da je zajedno sa svojim dečkom uhapšenim Markom Pjanovićem iz Bijeljine, koji je navodno prevozio ubice, a koji je, inače, važio za vođu grobara u Brčkom, bila u Beogradu u vreme zločina i pomagala im.

Naime, ona je četiri dana pre ubistva Radoševića na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan u Beogradu uz određene uslove i cenu koja bi joj navodno najviše odgovarala, što je upravo jedan od dokaza da se u vreme likvidacije Eskobara nalazila u srpskoj prestonici.

- Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 evra - napisala je Azra.

Inače, Marko Pjanović je posle hapšenja ispričao da je nalog za ubistvo Radoševića izdao čovek koji je dao nalog i za ubistvo Luke Žižića u Novom Beogradu.

SEDAM KOBNIH METAKA

Republika

Foto: St/N. Pančić, MUP

Ranko Radošević

Da podsetimo, na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta, sa više hitaca iz pištolja, ubijen je Ranko Radošević, zvani Šule i Eskobar, rodom iz Nikšića.

Dvojica ubica su nešto posle 10 sati ušla u kafić na pumpi, gde je za jednim od stolova sedeo Radošević. Napadač obučen u trenerku s crno-belim gornjim delom potegao je pištolj i, prema nezvaničnim podacima, u žrtvu ispalio sedam metaka, pet u telo i dva u glavu.

Radošević je u tom trenutku sedeo za stolom i gledao u mobilni telefon. Kad je počela pucnjava, svi gosti i osoblje kafića, u strahu, zalegli su na pod. Napadači su potom uskočili u automobil i pobegli, a nekih osam kilometara od pumpe zapalili su auto.

Istragom je utvrđeno da je Radošević, koji je imao auto-plac za prodaju automobila, namamljen na sastanak. Osumnjičeni su se s njim dogovorili o kupovini automobila, a kobnog jutra su mu rekli da će doći na pumpu da pogledaju vozilo. Umesto toga, usledila je egzekucija.

Debeli dosijei

Stefan Zlatanović i Luka Vučetić odranije su poznati nadležnim organima kao problematični.

- Stefan je odranije poznat policiji, a 2021. izašao je iz zatvora. Bio je na robiji pet godina zbog droge, nakon što je 2017. uhvaćen s većom količinom narkotika. Za Luku su u gradu svi znali da konzumira nedozvoljene supstance. Pored toga, skoro uvek je bio u društvu lokalnih dilera - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Blindirani auto za Miljkovića

Republika

Foto: E Stock

Marko Miljković

U rodnoj Crnoj Gori Radošević je važio za bezbednosno-interesantnu osobu, koja je jedno vreme bila bliska na određeni način i sa škaljarskim i s kavačkim klanom. Operativna saznanja ukazuju da je u jednom trenutku prevagnulo prijateljstvo s Jovicom Vukotićem i njegovim "škaljarcima".

Bavio se švercom kokaina i skanka, a u Beogradu je bio poznat kao čovek koji je trgovao blindiranim automobilima. Neka od tih vozila bila su u posedu Marka Miljkovića i Veljka Belivuka. Jedna blinda je s pratećim dokumentima zaplanjena tokom policijske akcije početkom februara 2021, kada su njih dvojica uhapšena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading