OTAC UROŠA BLAŽIĆA OSTAJE IZA REŠETAKA: Pritvor mu produžen do 30 dana, a policija još uvek ispituje KLJUČNU STVAR

Autor: Republika

Hronika

05.07.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radiša je otac Uroša Blažića koji je u terorističkom činu usmrtio 10 mladih

OTAC UROŠA BLAŽIĆA OSTAJE IZA REŠETAKA: Pritvor mu produžen do 30 dana, a policija još uvek ispituje KLJUČNU STVAR

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Viši sud u Smederevu produžio je danas za još 30 dana pritvor Radiši Blažiću (54), ocu Uroša Blažića (21) koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio devet i ranio 11 ljudi.

Tužilaštvo je 3. jula predložilo sudu da Radiši produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

On se tereti za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je kako bi se utvrdile činjenice koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin. Radiša, inače vojno lice, na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dela. 

Prilikom pretresa objekata koje koristi Urošev otac, podsećanja radi, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.    

Uroš Blažić je 4. maja u večernnjim satima hicima iz automatskog oružja usmrtio osam osoba i pokušao da ubije još 12, od kojih je jedan mladić naknadno podlegao povredama. Dok je bežao od policije, najpre je ukrao kola nakon čega je naredio taksisti da ga vozi, preteći mu bombom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Miki

07.07.2023 00:39

Šta osumnjičeni i da mu se sudi trebali ga maknu u kokošinjcu da visi iz njega da ne izađe i čao a opet on će izaći oni neće