ŠOK OTKRIĆE! ZVICER JE DAO PET MILIONA EVRA ZA PROMENU VLASTI U SRBIJI! Navijačke ćelije spremale atentat: Plan da se svrgne predsednik Aleksandar Vučić!

Autor:

Hronika

27.06.2023

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celokupno svedočenje Lalića optuženi je okarakterisao kao laž.

ŠOK OTKRIĆE! ZVICER JE DAO PET MILIONA EVRA ZA PROMENU VLASTI U SRBIJI! Navijačke ćelije spremale atentat: Plan da se svrgne predsednik Aleksandar Vučić!

Foto: MUP, Printscreen

Radoje Zvicer cilja glavu Srđana Lalića

Nebojša Janković Hel, optužen da je bio član koljačke bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pokušao je juče da ospori iskaz svedoka okrivljenog Srđana Lalića.

On je istakao da je Lalić rekao da je postojao plan da se svrgne vlast.

- Pokušao je da uveže što više ljudi, zvučnih imena, kako bi njegov iskaz, valjda, dobio na težini. Pominje da je Radoje Zvicer za svrgavanje vlasti obezbedio pet miliona evra u prvoj tranši, pri čemu potpuno izbegavo odgovor ko je koliko dobio para. Još je rekao da nikad nije lično video taj novac - rekao je optuženi Janković, inače bivši policajac.

Navijačke ćelije  

Celokupno svedočenje Lalića optuženi je okarakterisao kao laž.

- To je posebno evidentno kada govori o planu da se svrgne predsednik Aleksandar Vučić na čije mesto je, kako je Lalić naveo kupujući vreme, trebalo da dođe bilo ko. I tu vidimo da Lalić, naravno, izmišlja. I na pitanje ko je doneo odluku o upotrebi snajperskog oružja, daje tri različita odgovora - dodao je Janković.

Lalić je pričao i o tome da su navijačke ćelije trebalo da budu uključene u te aktivnosti, ali je, po mišljenju Jankovića, i tu bio neodređen i izneo niz pretpostavki.

Tu je izneo gomilu laži sa izmišljenim dijalozima. Isto tako je, na pitanje ko je trebalo da učestvuje u logističkoj podršci, pominje advokata Dejana Lazarevića, a onda u sledećem trenutku njega izostavlja pa pominje Belivuka, Miljkovića, Zvicera i neke otuđene delove tajnih službi. Znači, samo četiri čoveka pominje kao nosioce tako velike operacije - naveo je on.

Janković se dotakao i Lalićeve izjave o planiranju diverzija po Beogradu i drugim gradovima, kao i postavljanju eksploziva.

- Na pitanje gde tačno je trebalo da budu postavljene eksplozivne naprave, pa auto bombe, ne može da se odredi sem neodređeno "u nekim tržnim centrima". Onda uvodi priču o "Mrudu" da bi pojačao neuverljivu priču. On se, očigledno, zaleteo pa posle to objašnjava "zdravom logikom" - smatra Janković.

Nemanja Đurić: Iskaz Hrvatina je za rubriku "verovali ili ne"!

Optuženi Nemanja Đurić se osvrnuo i na iskaz Bojana Hrvatina o "navlačenju" pokojnog Gorana Veličkovića, ukazujući na to da je u više navrata sam sebe demantovao. Pri tome se sve vreme smejao.

Nejasno mi je zašto je izmislio priču o sastanku sa Veličkovićem na parkingu u Višegradskoj ulici koji je sa svih strana pokriven kamerama. Zar nije logičnije da se izabere neka druga lokacija? Čudna mi je i priča da smo sa fantomkama čekali Veličkovića u kukuruzištu, šta je svrha uvođenja fantomki... Sve to je za rubriku "verovali ili ne" - rekao je. 

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading