OTKUD MITRALJEZ?! Bivši policajac o oružju koje je spominjao i PREDSEDNIK: "Ne znam ko je Laliću servirao sve to, ali..."

Autor:

Hronika

27.06.2023

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OTKUD MITRALJEZ?! Bivši policajac o oružju koje je spominjao i PREDSEDNIK: "Ne znam ko je Laliću servirao sve to, ali..."

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Nebojša Janković, bivši policajac i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada, označen kao čovek zadužen za obučavanje i pripremanje pripadnika grupe za upotrebu snajperske puške, posle Miloša Budmira se javlja za reč i navodi da su Spasojević, i Lalić oprečno govorili o planu za likvidaciju škaljaraca Alana Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

Nebojša Janković smireno iznosi primedbe, iako je optužen za pet teških ubistava i za nelegalno oružje.

- Sada ću o Laliću o mojoj pedantnosti ."Vrlo je pedantan i precizan", rekao je o meni, a na vaše pitanje sudija u čemu, rekao je : "U svemu što radi", a naveo je u drugom iskazu da sam po kući posle ubistva išao krvav i raznosio DNK.

- Prelazim na Gligorijevića, navodno doneo snajpersku pušku na Partizanov stadion - rekao je Janković i zatim navodi da je Lalić lagao sve vezano za oružje, rekavši da je jednom video 10, pa dvadesetak komada oružja, a u optužnici ih je 108.

- Stalno je pominjao neke glokove i da ih ima 10 da bi doprineo dramatici, a u optužnici je imao samo jedan - ispričao je Janković o skaju Hel.

Nastavlja da predočava: 

- Lalić je kupovao vreme za odgovore i na više strana je pričao o oružju u Ritpeku. Ne znam ko mu je servirao priču o mitraljezu koji je spominjao i predsednik i kojim je navodno trebalo da se on ubije.

Janković govori opširno osporavajući iskaze svedoka okrivljenih. Kaže između ostalog i da su slagali da je učestvovao u ubistvu Mirka Kojića koji se i dalje zvanično vodi kao nestao.

Miljković kuma otrovao i ubio

Mirko Kojić Koja, kako su svedoci okrivljeni ispričali na suđenju klanu, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku. Reč je o kumu Marka Miljkovića koji je bio jedan od optuženih za ubistvo njegovog drugog kuma Vlastimira Miloševića.

"Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma", uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko "Skaja".

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading