BELIVUKOV SPECIJALAC: Srpska vojska i policija su garant bezbednosti u regionu

Autor:

Hronika

27.06.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BELIVUKOV SPECIJALAC: Srpska vojska i policija su garant bezbednosti u regionu

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Okrivljeni Nebojša Janković posle pauze priča o planu klana za svrgavanje predsednika uz pomoć kavačkog klana.

- Spasojević je pričao konfuzno, ja sam vam ovo parafrazirao jer bi doslovno prenošenje trajalo pet minuta, a rekao je da me nije video pre otmice Veličkovića. Na Miljkovićeva pitanja o drugima takođe je rekao da ih nije video pre te otmice, osim njega - prepričava Janković.

Belivukov specijalac tvrdi da je Srđan Lalić instruisan da kaže da je Radoje Zvicer plaćao milionima da se u Srbiji svrgnu Vučić i njegova vlada.

- Lalić je rekao: "Oni( misleći na klan) su mi rekli da je Zvicer obezbedio u prvoj tranši pet miliona evra, a nije znao ni kome je dato, kome je navodno došao novac i kako je razdeljen.  Mi smo insistirali na odgovoru, a on je odgovorio:

- Pa jasno sam ti sve odgovorio -.Ponavljao je više puta iako nije odgovorio. Dao  je odgovor i da tih pet miliona nije razdeljeno među članovima. Zaključio sam da ih nije ni video. 

U vezi sa snajperom koji je prema svedočenju svedoka okrivljenih bio namenjen za ubistvo predsednika Aleksandra Vučića, Janković je kazao da je Lalić davao različite iskaze o tome. 

- Za snajpere je prvo rekao da je  saznao od Miljkovića, pa da ne zna ko je, pa da sam ja, i to sve u roku od nekoliko minuta - ističe Janković. 

On tvrdi da nije moguće da vlast svrgne jedna navijačka grupa uz pomoć advokokata kao što je govorio Lalić. 

Pričao je da navijačka grupa može da svrgne vlast. isti taj Lalić čim zapne umeša advokata Lazarevića. Nikada nije rekao ko bi zamenio predsednika kad ga svrgne grupa, a jednom je rekao da to može da bude bilo ko. 

Ispada da možemo da odemo ispod Plavog mosta i dovedemo novog predsednika - odmahujući glavom kaže Janković i dodaje da je Srđan Lalić u priču samoinicijativno uključio tezu da je klan imao i količine mruda da demolira tržne centre.

- Mrud ne bi mogao ni da ogrebe farbu sa tenka- podrugljivo je rekao bivši policajac. 
Govoreći kako je Lalić pričao pred sudom da su Vučića nameravali da sklone sa vlasti vođe klana, Janković je pohvalio državni vrh. 

- Verujem da su Veljko i Marko sposobni, ali za svrgavanje vlasti nisu. 

Za sve ove aktivnosti  On je naveo da je grupa mogla da to uradi,a to ne bi moglo ni 40.000 ljudi. Toliko je jaka bezbednosna struktura, da je garant bezbednosti u regionu - istakao je Janković na skaju Hel. 

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading