NAPADAČ MOŽE DA DOBIJE I DOŽIVOTNU: Oglasilo se Više javno tužilaštvo povodom pucnjave u Novom Sadu - napad na mladića (22) je pokušaj teškog ubistva!

Autor:

Hronika

25.06.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom pucnjave u Novom Sadu.

NAPADAČ MOŽE DA DOBIJE I  DOŽIVOTNU: Oglasilo se Više javno tužilaštvo povodom pucnjave u Novom Sadu - napad na  mladića (22) je pokušaj teškog ubistva!

Foto: Tanjug/J. PAP, Shutterstock

Policija u Novom Sadu

Juče oko 14 sati došlo je do pucnjave u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari u Novom Sadu, kada je mladić (22) pogođen u predelu kolena. Povodom tog slučaja oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 24. juna  oko 14 časova, u ulici Stevana Mokranjca, kada je pokušano da se na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života oštećeni V. K. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj Više javno tužilaštvo pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom - navode iz tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja. Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti predmet veštačenja, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading