NEČIJE MAJKE VIŠE NEĆE DOČEKIVATI DECU IZ ŠKOLE: Ovako izgleda "Ribnikar" mesec dana od masakra

Autor:

Hronika

03.06.2023

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred škole puno cveća i dirljivi transparenti, jeza i zbog stavičnog zločina prisutna i mesec dana kasnije.

NEČIJE MAJKE VIŠE NEĆE DOČEKIVATI DECU IZ ŠKOLE: Ovako izgleda "Ribnikar" mesec dana od masakra

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dečak Kosta K. (13) pre tačno mesec dana ušao je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koju je pohađao, i ubio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, pri čemu je ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Sada, mesec dana kasnije ispred "Ribnikara" potpuni je muk, a ulaz u ovu obrazovnu ustanovu, koja će biti pretvorena u memorijalni centar nakon masakra, preplavljen je cvećem i dirljivim transparentima posvećenim žrtvama.

- Posle vas muk i tišina, porodicama šaljemo svu snagu naših srca! Ovu lekciju ćemo zauvek pamtiti! - navodi se na jednom od natpisa ispred škole.

Podsetimo, nakon masakra koji je šokirao i zgrozio Srbiju, ali i ceo svet, dečak je smešten na psihijatrijsku kliniku, gde je u toku veštačenje njegovog psihičkog stanja. Pošto nije krivično odgovoran jer je mlađi od 14 godina, za očekivati je da do kraja života ostane zatvoren u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.

Iza rešetaka je završio samo Kostin otac, pošto je dečak njegovim oružjem napravio pokolj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading