UROŠ PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA I PIŠTOLJA! Naložena balističa veštačenja i DNK analize!

Autor:

Hronika

27.05.2023

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova saznanja tokom istrage masakra u selima kod Mladenovca i Smedereva.

UROŠ PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA I PIŠTOLJA! Naložena balističa veštačenja i DNK analize!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Uroš B., koji je osumnjičen da je ubio osam osoba u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca i Smedreva, najverovatnije je pucao iz automatske puške i pištolja, piše Telegraf.

U krvavom piru 4. maja usmrtio je 8, a ranio 14 osoba.

On je na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, negov otac R. B. u pritvoru.

Pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu odbranu je izneo i njegov ujak G. G. kod kog se osumnjičeni krio nakon zločina. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

- Imajući u vidu da je istraga u toku, te da se činjenice utvrđuju, za sada postoji osnovana sumnja da je okrivljeni pucao iz automatske puške i pištolja. U istrazi koja je u toku počelo je ispitivanje svedoka. Prema planu istrage, okvirno je određen broj svedoka koji će biti ispitan, radi se o značajnom broju svedoka, ali u ovom momentu ne možemo da vam damo informaciju o tačnom broju, s obzirom da je istraga u toku, te da će od utvrđivanja činjeničnog stanja tokom istrage zavisiti i konačan broj svedoka koji će biti ispitan - kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu za Telegaraf.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu izdalo je naredbe za DNK veštačenja, balistička veštačenja, fizičko-hemijska veštačenja, psihijhatrijsko veštačenje okrivljenog, ali će tokom istrage biti obavljena i druga veštačenja u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja.

Podsetimo, on se sumnjiči da je 4.maja u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio. Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading