EVO KOLIKA KAZNA PRETI OCU DEČAKA KOJI JE IZVRŠIO MASAKR: Određeno mu je zadržavanje, a sada je poznato šta ga tek čeka!

Autor:

Hronika

03.05.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocu ubice, Vladimiru, određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti.

EVO KOLIKA KAZNA PRETI OCU DEČAKA KOJI JE IZVRŠIO MASAKR: Određeno mu je zadržavanje, a sada je poznato šta ga tek čeka!

Foto: Privatna arhiva, Tanjug, Vladimr LUkic

Kosta Kecmanović

Vladimiru Kecmanoviću (48), ocu Koste Kecmanovića, dečaka koji je jutros ubio devet osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na teret se stavlja krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina!

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu dečak prema Zakonu o maloletnim učiniocima dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

S druge strane, njegovom ocu Vladimiru određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović, maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije!

- Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila jednog ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina - kaže Ristović, piše Blic.

Kako za Republiku objašnjava advokat Dragomir Mrdalj po zakonu dečakova majka, budući da je otac priveden, može nakon saslušanja da ode po svog sina, ali da lično misli ga neće tek tako pustiti.

- Mi nikada u istoriji nismo imali ovako nešto. da maloletno lice počini tolika ubistva. Mislim da će se iznaći neko rešenje, pravno nategnuto i na ivici zakona, ali da ga neće pustiti da tek tako odšeta kući - kaže Mrdalj.

Veselin Milić, načelnik PS Beograd, istakao je da je policija odmah po prijavi zamenice direktorke izašla na teren i dodao da je poziv dobila policija i od strane napadača Krsmanović Koste.

- Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Prema do sada prikupljenim podacima, dete je već duže vreme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz stana oca, poneo je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbeđenja, pa u dežurnu učenicu. Posle zločina, pozvao je policiju. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza u školu. Odredio je prioritetne mete, kako koje dete da likvidira i po kom broju - izjavio je Milić.

On je pokazao i spisak koji je Kosta Kecmanović napravio za koje je planirao da ubije.

Dečak nema ni zrno kajanja za zločin koji je počinio. Nikakav odnos prema krvavom piru. U policiji je sve ispričao šta i kako je planirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading