ŽENA SKOČILA U SMRT SA 70 METARA, UKLETI SOLITER U KRAGUJEVCU: OVO JE OSMI SLUČAJ na istom mestu

Autor:

Hronika

20.04.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena koja je jutros izvršila samoubistvo u Kragujevcu osma je osoba u crnom nizu .

ŽENA SKOČILA U SMRT SA 70 METARA, UKLETI SOLITER U KRAGUJEVCU: OVO JE OSMI SLUČAJ na istom mestu

Foto: Youtube/Arhiva Snimaka

Žena srednjih godina jutros je skočila sa solitera "Ipsilon" u Kraguijevcu i posle nekoliko sati borbe podlegla je strahovitim povredama uprkos naporima lekara da joj pomognu. 

Vest o jezivom činu samoubistva, uznemirilo je ne samo stanare ove najviše zgrade u Kragujevcu sa 17 spratova , nego i čitav region jer statistika kaže da je ona čak osma osoba koja je sebi oduzela život skokom sa ove zgrade. 

Foto: Youtube/Arhiva Snimaka

Soliter Y u Kragujevcu na lošem glasu

Osam života je ugašeno skokom sa visokih spratova ove zgrade. I to najčešće iz hodnika, gde su stakla kroz koja može da se poleti u smrt. Na crnoj listi su Kele, koji je živeo u susednoj zgradi, Dara, Mladen, Igor... 

Sa svakim nesrećnim slučajem poteže se priča o prokletstvu ovog nebodera koji je napravljen još 1978. godine. Još uvek nije uknjižen, jer ima tri sprata više nego što je bilo dozvoljeno gradnjom. Mnogi stanari su zbog tih tragedija i odlučili da prodaju stanove . Najstariji stanari prepričavaju priča o prokletstvu Baba Mire na čijoj zemlji sagrađen soliter. Njoj su zemlju oduzeli i ona je proklela sve vezano za taj posed. 

- Ja sam se doselio pre pet godina u oaj soliter jer sam jeftino platio stan, a nisam sujevran. Nekada je na njegovom mestu bila njiva baba Mire. Njoj su imanje oduzeli i na njemu sagradili zgradu iako ona nije htela da im da zemlju za gradnju. Nije imao ko da je zaštiti budući da je baba Mirin muž zubar nestao u ratu - prepričao je legendu o baba Mirinom prokletstvu Marko M. za Republiku. 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

ilustracija - sa prozora skacu u smrt

Student medicine Aleksandar S. (22) skočio je u septembru 2016. sa 15.sprata ovog solitera, čiji stanar nije bio, nakon što je razbio prozor na hodniku. Mladić je ostavio ranac na stepeništu u zgradi. Posle te nesreće povela se polemika o nesmetanom ulazu u zgradu ljudi sa strane.

- Ulazi ko hoće, sede po hodnicima celu noć. Piju, kradu, druže se. A svojim očima sam video i da imaju seks na stepenicama. Ugradili smo kamere, ali one nikoga ne sprecavaju da uđe - pričao je tadašnji predsednik skupštine stanara solitera. 

 Na crnoj listi žrtava je jedna od stanarki solitera, koja se bacila sa terase svog stana 2011. godine.

Aleksandar S. je pao na isto mesto gde je život okončao prvi samoubica, pre 25 godina. Zna se da se zvao Igor i da je njegova majka Rada koja je na mestu njegovog pada posadila drvo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading