PRVA REAKCIJA ADVOKATICE ZORE DOBRIČANIN POSLE PRESUDE KONTIĆU: Sudija je potvrdila ono što je odbrana od početka isticala - KONTIĆ NIJE IMAO NAMERU DA UBIJE MANDIĆA

Autor:

Hronika

13.04.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatica Zora Dobričanin, koja je zastupala Ivana Kontića u postupku pred Višim sudom u Novom Sadu, dala je svoju ocenu presude nakon što je Kontić osuđen na 4 godine i poslat u kućni pritvor.

PRVA REAKCIJA ADVOKATICE ZORE DOBRIČANIN POSLE PRESUDE KONTIĆU: Sudija je potvrdila ono što je odbrana od početka isticala - KONTIĆ NIJE IMAO NAMERU DA UBIJE MANDIĆA

Foto: Privatna arhiva

Zora Dobričanin

Kako je Republika prva pisala, Kontić je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda Miljanu Mandiću 24. avgusta 2020. godine ispred ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, iako je prvobitna kvalifikacija krivičnog dela bila pokušaj ubistva. 

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

 

- Postupak je bio dug i naporan, ali nam je drago i najvaznije od svega, jer je sud utvrdio da u radnjama Ivana Kontića nema nikakve namere da ubije Mandića, kako je to sudija lepo danas rekla a što je i odbrana isticala tokom postupka. Jer, više je nego očigledno da je Kontić mogao da skače po njemu da ga šutira u glavu i gazi po glavi, međutim Kontić to nije hteo i to nije uradio - poručila je Dobričanin za Republika i precizirala da je Kontić jedino hteo da zaustavi Mandića da ne zapuca na njega.

Podsetimo, Ognjen Lađinac i Luka Vukajlović, koji su sa Kontićem bili na optuženičkoj klupi kao pomagači, su oslobođeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading