STATUSNA KONFERENCIJA U HAGU: O svedocima i "poljoprivrednicima" koji su se borili za OVK

Autor:

Hronika

16.03.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tači, Seljimi, Krasnići i Veselji terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, mučenja Srba, Roma i "nelojalnih" Albanaca.

STATUSNA KONFERENCIJA U HAGU: O svedocima i "poljoprivrednicima" koji su se borili za OVK

Foto: Tanjug/AP

Specijalizovani sud za ratne zločine na Kosovu i Metohiji objavio je plan rada statusne konferencije u procesu protiv bivših lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Redžepa Seljimija, Jakupa Krasnićija i Kadrija Veseljija, koja će biti održana 20. marta, a najverovatnije je poslednja pred početak suđenja 3. aprila.

U sudnici tužioci treba da se izjasne koliko će im vremena biti potrebno za prvih 12 svedoka i da govore o dužini trajanja ukupnog suđenja. Odbrana će se baviti ovim pitanjima, ali će i da iznese svoj stav o "ulozi i ovlašćenju glavnog štaba tzv. OVK".

Inače, na ranijim konferencijama, advokati odbrane su tvrdili da su se za tzv. OVK borili ljudi koji su tokom dana bili poljoprivrednici, a onda tokom noći se presvlačili i odlazili da se bore, jer su ih napadale "srpske oružane snage".

Tači, Seljimi, Krasnići i Veselji terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, mučenja Srba, Roma i "nelojalnih" Albanaca. Previđa se da će suđenje trajati oko pet godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading