SMRT PACIJENTA U "BALANS MEDICI" BILA NASILNA: Evo šta je veštačenjem utvrđeno - advokat Bulatović izneo najnovije detalje

Autor:

Hronika

10.03.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštačenjem u slučaju preminulog Beograđanina Milana Đurića(58) posle tretmana na privatnoj klinici, preciznije u Centru za alternativnu medicinu "Balans Medika" u centru grada, utvrđeno je da je njegova smrt bila nasilna, saznanje Republika.

SMRT PACIJENTA U "BALANS MEDICI" BILA NASILNA: Evo šta je veštačenjem utvrđeno - advokat Bulatović izneo najnovije detalje

Foto: ST/N. Mutić/printscreen

Advokat Momčilo Bulatović tvrdi da je Beograđanin ubijen u klinici Balans medika

Advokat porodice Đurić, Momčilo Bulatović kaže da ne prihvata činjenicu da se doktoru Đurđeviću na teret stavlja nehatna radnja.

- On je radeći bez dozvole za obavljanje metoda komplementarne medicine, kiroprakse, na klinici takođe, bez licence, bio svestan da obavlja nedozvoljen posao tako da Đurić nije nehatno paralizovan. Ovde imamo visok stepen nesavesnog i neozbiljnog postupanja od strane lekara. Sada pokojni Milan je na tu kliniku došao na svojim nogama zbog bolova u vratu, a tretmanom je ostao paralizovan, što je nepobitna činjenica koju potvrđuje i svedok iz Hitne pomoći koji je došao na poziv sa Balans medike kada je Đurić pao posle tretmana - rekao je advokat Bulatović.

Veštačenjem u slučaju preminulog Beograđanina Milana Đurića (58) posle tretmana na privatnoj klinici, preciznije u Centru za alternativnu medicinu" Balans Medika" u centru grada, utvrđeno je da je njegova smrt bila nasilna, saznanje Republika.

Takođe, u nalazu veštaka priloženom predmetu uz obdukcioni nalaz krajem pošle godine stoji da je Đurić lečen nesavesno.

U slučaju koji je prebačen iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u Prvo osnovno javno tužilaštvo, takođe u Beogradu, rasvetljeno je da je sada pokojni Milan Đurić došao na tretman za prvi vratni pršljen kod dr Slaviše Đurđevića.

Republika

Foto: ST/ N. Mutić

 

 

Nepobitno je utvrđeno i da je 24. marta 2022. neposrednim kontaktom došlo do preloma vratnog pršljena i do nagnječenja kičmene moždine usled čega je pacijent ostao paralizovan tj nepokretan. U ovom predmetu koji je uznemirio javnost bizarnošću prvenstveno jer se doktor sakrio kada se slučaj desio, a ordinacija odnosno klinika je zaključana jer su radili bez licence, a onda i Đurićevom smrću posle tri i pi meseca od zahvata, uskoro će biti okončana istraga.

Krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše Đurćevića 15. jul , šest dana nakon što je Milan Đurić preminuo na Institut za ortopediju na Banjici gde je odmah po prijemu uveden u veštačku komu, od kada je u martu prevežen kolima Hitne pomoći nakon što se paralizovao u Balanas mediki, podnela je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.
 
- Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je krivičnu prijavu i prikupljene dokaze u predmetu "Balans Medika" na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, budući da se u radnjama opisanim u krivičnoj prijavi stiču elementi krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi učinjenom iz nehata, a koje je u nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva- naveli su iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za Srpski telegraf.
 
U Prvom tužilaštvu su nam potvrdili da je predmet kod njih i rekli su da će istražni postupak u ovom slučaju uskoro biti priveden kraju.
Republika

Foto: ST/ N. Mutić

 

 

Branio se ćutanjem

 
Osumnjičeni Slaviša Đurđević se na saslušanju branio ćutanjem, saznaje Srpski telegraf. Inače, on se posle slučaja sa Đurićem javljao na telefonske pozive iz nase redakcije i govorio da je Djuricev prijatelj ili da nas ne čuje šta ga pitamo čim bi smo rekli da smo novinari.
 
Takođe je nestao i sa adrese stanovanja, a klinika na kojoj je radio je zaključana. Krio se mesecima, a onda se oglasio rekavši da on nije obavio tretman na Đuriću i da je žrtva hajke.

Foto: ST/ N. Mutić

 

 

Porodica se bori da niko ne umre kao Milan

 
Advokat oštećene porodice Momčilo Bulatović ističe da je visok stepen uznemirenja javnosti ovim slučajem vrlo razuman jer je klinika na kojoj je Milan Đurić paralizovan radila bez dozvole.
 
- Kako je moguće da u strogom centru Beograda radi ta Balans medika bez dozvole, tj bez Licence Ministarstva zdravlja i da transparentno ma reklamu na ulazu i oglasava se. Gde su bile inspekcije toliko vremena - pita javno Bulatović.
 
Ovaj priznati advokat ističe da Đurićeva porodica želi da se Djurdjević i klinika kazne adekvatno kako nikada više niko na bi došao u situaciju da iznenada premine usled nesavesnog lečenja.
 
- Porodica Milana Đurića ne može njega da vrati, ali neće da se pomiri da je prihvatljivo da se nekome namešta atlas (prvi vratni pršljen) bez prethodnog snimanja i svega što jedan takav zahvat obavezno podrazumeva - zaključio ke Momo Bulatović.
 
Lečili ljude u firmi registrovanoj za trgovinu
 
"Balans medika" lovirana odmah ispod Trga Republike, a u kojoj je nameštana kičma Beograđaninu koji je posle toga preminuo, registrovana je kao ogranak firme za "spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge".
 
Inspekcija je utvrdila da klinika "Balans Medika" nema nikakvu dozvolu da se bavi medicinskim uslugama, te je podneta prijava za prekršajni postupak.
 
Vlasnica " Balans medike" otvoreno je gostovala u tv emisijiama i davala intervjue stampanim medijima u vezi sa delovanjem u altaernativnoj medicini, a po otkrivanju Đurićevog slučaja Ministartva zdravlja je saopštilo da "Balans medika" nije imala dozvolu za rad:
 
- Klinika za alternativnu medicinu "Balans medika" radila je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je onemogućen ulaz u njene prostorije - rekli su u julu iz Ministasrtva zdravlja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading