NA ŠTA JE POTROŠENO 8,5 MILIONA?! Policija češlja malverzacije u Crvenom krstu u Smederevu: Sekretar košenje trave platio 6.000 evra?

Autor:

Hronika

18.02.2023

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo iz budžeta grada sekretar Crvenog krsta u Smederevu je uzeo 7 milona koji sad hitno treba da se vrate.

NA ŠTA JE POTROŠENO 8,5 MILIONA?! Policija češlja malverzacije u Crvenom krstu u Smederevu: Sekretar košenje trave platio 6.000 evra?

Foto: Shutterstck, Printscreen

Češljaju se dokumenta Crvenog krsta u Smederevu

Crveni krst Smederevo davi se u milionskim dugovima ostalim iza poslednjeg sekretara ove organizacije protiv kojeg je Crveni krst Srbije podneo krivičnu prijavu zbog sumnjivog trošenja novca za humanitarne poslove. Omča za vratom naslednicima je sada, pored ostalog, kako SDCafe saznaje, i 7 miliona dinara koje Crveni krst Smedereva mora da vrati u budžet grada.

Ove milione tražio je i dobio bivši sekretar, ali nije ih upotrebio namenski. Sada, njegove sumnjive poslove sa novcem građana koji je potrošen ko zna na šta, mora da ispravlja Crveni krst, odnosno mora da vrati 7 miliona koje nema, jer su već u gubicima koji su im ostavljeni u nasleđe. Za to vreme, sekretar je u penziji, dok čeka ishod postupka koji se vogi protiv njega.

Kako se saznaje, ovih dana gotovo svakodnevno u Crvenom krstu u Smederevu su policijski inspektori i istražitelji Posebnog odeljenja za korupciju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je zaduženo uza ovaj slučaj. Češljaju se dokumenti, bukvalno svaki papir je pod lupom. Navodno, radi se o ugovorima, nabavkama, plaćanjima u poslednjih sedam godina.

Da podsetimo, Upravni odbor CKS je po otkrivanju nezakonitosti raspustio sve organe upravljanja Crvenog krsta u Smederevu i kompletno rukovodstvo, koje je na funkciji bilo 22 godine, a zloupotrebe se, naovdno, mere u milionima.

Nezvanično se saznaje da dugovanja Crvenog krsta u Smederevu iznose oko 11 miliona, dok je nadzorom utvrđeno nezakonito i neracionalno trošenje oko 8,5 miliona dinara. Šta je sve sadržaj krivične prijave javnost ne zna. Ono što se saznalo nezvanično je da je, na primer, samo za jedno košenje trave plaćeno navodno 6.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading