OGLASIO SE SIN STRADALOG NOVOPAZARCA: Otišao je da spasi komšiju i upao u vodu! Skočio sam za njim, ali NIJE BILO POMOĆI (VIDEO)

Autor:

Hronika

19.01.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Safet Zekić i njegov komšija Ramiz Rožajac utopili su se pred kućnim pragom dok mu se sin samo pukom srećom spasio iako je odmah krenuo za ocem.

OGLASIO SE SIN STRADALOG NOVOPAZARCA: Otišao je da spasi komšiju i upao u vodu! Skočio sam za njim, ali NIJE BILO POMOĆI (VIDEO)

Foto: RINA

Poplave u Prijepolju

Snimci sa sigurnosne kamere zabeležili su herojski, ali i potresni trenutak spasavanja.

Više od 15 sati kiša ne staje u Novom Pazaru, reke su nabujale i toliko jake i brze da prizor ledi krv u žilama.

Da nesreća bude veća, dvojica Novopazaraca stradala su u toj vodenoj stihiji pokušavajući da zaštite porodice i imovinu od poplave.

 

 

Zekić i Rožajac bili su među onima koji su izašli napolje i pored nevremena gledali da spasu šta se može spasti. Tako je prvo komšija završio u dubokoj i brzoj vodi.

Safet je video koliko ga najbujala reka silno nosi pritrčao da nesrećnog čoveka spase kako zna i ume. Odmah za njim pošao je i sin da spasi oca, ali uzalud, prenosi Srbija danas.

 

 

Elvis Zekić (32) koji je za ocem odmah skočio u vodu ispričao je šta se desilo neverujući kakva ih je sudbina zadesila.

- Otišao je komšiju da spasi i samo sam video da upada u vodu. Skočio sam za njim, ali nije bilo pomoći. Odnela ga je reka nepovratno. Umalo i mene da odnese. Sve je od Alaha pa i ovo. Samo da ga nađu - sve vreme je ponavljao neutešni Elvis.

Na potresnim snimcima poplave koji kruže društvenim mrežama vidi se ono što su zabeležile sigurnosne kamere, ali i ljudi svojim telefonom - sina koji pokušava da spasi oca.

Elvis je video kako mu otac upada u vod. Brzo je potrčao i popeo se na mostić ne bi li mu pomogao. Seo je na ivicu i jednom rukom pokušao da dohvati oca, držeći se drugom za ogradu koja u tom trenutku puca, a on završava u nabujaloj reci koja ih je obojicu brzo odnela. Sve se odigralo u manje od pet sekundi!

Košije i ostali sugrađani koji su se tu zatekli odmah su pritrčali da vide mogu li išta da urade pa su tako nekako iz vode izvadili Elvisa, ali na žalost ne i Safeta i Ramiza.

Podsetimo, zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija. Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip - da zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda" i opština, obezbeđuju mesta gde se, tokom dana, očekuje vrh poplavnog talasa.

Jaka kiša padala je tokom cele noći i na teritorijama opština Sjenica i Raška i doprinela je ponovnom rastu vodostaja reka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gde je juče poplavljeno više od 40 kuća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja reke ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana.

Raste i vodostaj Ibra u Raški.

Jaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju a na kolovozima je na pojedinim mestima primetna veća količina vode. 

Raste vodostaj i Drine.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do inteziviranja padavina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading