SAMO JE UPAO! Detalji tragedije u Novom Pazaru: Safet pokušavao da zaštiti kuće, komšija pokušavao da ga spase iz nabujale reke!

Autor:

Hronika

19.01.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u kojoj je nabujala rekla Trnavica u Novom Pazaru odnela Safeta Zekića i njegovog komšiju dogodila se rano jutros.

SAMO JE UPAO! Detalji tragedije u Novom Pazaru: Safet pokušavao da zaštiti kuće, komšija pokušavao da ga spase iz nabujale reke!

Foto: Tanjug/M. Niciforovic

Nesrećni ljudi pokušavali su da spreče da voda dođe do njihovih kuća, a iz brze reke je, pukom srećom, spasen Safetov sin.

Sve se dogodilo jutros u naselju Ćeramidžinica kada je Safet postavljao daske i najlon nadajući se da će to sprečiti reku da poplavi i da će na taj način zaštiti kuću, prenosi Blic.

Jedna strana se potopala i Safet je upao u vodu.

- Samo je upao! Komšija pođe za njim, da ga nekako ugrabi, ali ode i on. Pa sin, treći za njim, umalo da se i on udavi, ali ga spasiše! - ispričao je jedan od Safetovih komšija, očevidac cele tragedije.

Republika

Foto: Tanjug/M. Niciforovic

Novi Pazar poplave

Kako je dodao pokušavaju sve vreme da se odbrane od vode, ali bezuspešno.

- Celo jutro zovem, celo jutro, isključeni im telefoni. Miliciju zovem, kažem čoveče potkopan put, hoće da odnese sve. Došla je jedna žena policajka, okrenuše se i odoše. A sad su svi našli vremena dođu - navodi on.

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i gradskog kriznog štaba intenzivno tragaju za njima, a utvrđuju se i zvanični detalji ove tragedije koja se desila nakon što je kiša koja pada u Novom Pazaru napravila potpunu pometnju.

Izlila se i reka Raška u Novom Pazaru

Uvedena je vanredna odbrana na rekama Raški i Jošanici na teritoriji grada Novog Pazara. Reka Raška se izlila zbog kiše koja ne prestaje da pada od sinoć

Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, rekao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

Istakao je da se duž svih vodotoka u gradu nalaze građevinske mašine koje intervenišu na kritičnim mestima i da je situacija, za sada, pod kontrolom.

Ibar je još u granicama redovne odbrane kod varoši Raške. Procene meteorologa su da će kiša prestati da pada u popodnevnim satima.

Do sada je evakuisano ukupno 25 lica i to 9 na teritoriji opstine Sjenica, 7 na teritoriji opstine Prijepolje, 4 na teritoriji opstine Priboj i upravo sada jos jedna petoclana porodica u Brodarevu, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading