DRAMA U NOVOM PAZARU: Tri osobe upale u nabujalu reku, samo jedna spasena - za dve se još traga!

Autor:

Hronika

19.01.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu su ekipe policije i spasilaca a pretpostavlja se da se tragedija dogodila nakon što je kiša padal neprekidno duže od 12 sati u Novom Pazaru.

DRAMA U NOVOM PAZARU: Tri osobe upale u nabujalu reku, samo jedna spasena - za dve se još traga!

Foto: Tanjug/M. Niciforovic

Novi Pazar, nabujala reka

Tri osobe su upale u reku Trnavicu u Novom Pazaru, jedana je spasena, a za druge dve se traga i veruje se da su se udavile.

Kako pišu beogradski mediji, na terenu su ekipe policije i spasilaca a pretpostavlja se da se tragedija dogodila nakon što je kiša padal neprekidno duže od 12 sati pa je vodostaj reka koje protiču kroz Novi Pazar izuzeno visok.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije i gradskog kriznog štaba tragaju za dve osobe u novopazarskom naselju Ćeremidžinica.

Nadležni su na terenu gde utvrđuju navode da su se osobe utopile u reci Trnavici koja je nadošla zbog obilnih padavina.

Reka Raška se već izlila u naselju Jerka a kiša u Novom Pazaru pada i dalje. Kako nadležni kažu očekuju dalji porast vodostaja, pogotovo zbog obilnih padavina na Pešteri.

Kritično je u Sjenici gde je Grabovica tokom noći dodatno narasla zbog čega su poplavljeni brojni delovi te Opštine. Predsednik Opštine Munib Mujagić situaciju je opisao kao haotičnu.

- Ogroman je broj ugroženih domaćinstava, cela naselja i delovi grada su pod vodom. Dvorišta Tehničke škole i Gimnazije su poplavljena, zbog čega smo prekinuli nastavu - rekao je Mujagić za televiziju Prva.

U Sjenici i u Prijepolju je uvedena vanredna situacija zbog izlivnja reka na terirotijama tih opština.

Zbog obilnih padavina, Lim raste velikom brzinom i trenutno je na 323 centimetra, rekao je Milorad Spasojević iz Uprave za vatrogasne-spasilačke jedinice. 

On je rekao da su porasle i pritoke Lima, tako da se izlila i reka iznad Brodareva, pa je  jutros iz tog područja evakuisana majka sa šestoro dece i prebačena na bezbedno mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading