MIJAT SIMEUNOVIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA: Ostali ostaju iza rešetaka

Autor:

Hronika

23.12.2022

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok saradnik Srđan Lalić danas je najpre odgovarao na pitanja dojučerašnjeg druga i saradnika Marka Miljkovića, a potom su počeli da ga ispituju i ostali.

MIJAT SIMEUNOVIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA: Ostali ostaju iza rešetaka

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Srđan Lalić, Marko Miljković i Veljko Belivuk

Branioci su tražili ukidanje pritvora, odnosno zamenu pritvora blažom merom u cilju obezbeđivanja  njihovog prisustva na suđenjima, za: Nemanju Lakićevića, Vladimira Greka, Milovana Tadića, Mijata Simeunovića, Aleksu Dunjića i Aleksu Stošića. 

Zamenik tužioca se usprotivio zahtevu rekavši da i dalje postoje svi razlozi zbog kojih im je pritvor određen i produžavan. 

Sudija je posle kraćeg većanja saopštila odluku da u pritvoru ostaju Nemanja Lakićević, Milovan Tadić; Vladimir Grek, Aleksa Stošić i Aleksa Dunjić, dok je Mijatu Simeunoviću ukinut pritvor u kojem  je bio od maja 2021. i zabranjeno mu je da napušta Beograd, s obavezom javljanja policiji na svakih 15 dana.  

Marko Miljković je tražio od sudije u ime svih optuženih da im pošalju u pritvor transkripte sa suđenja, da bi do nastavka u januaru, mogli da uporede odgovore koje je Srđan Lalić dao optuženima, njihovim braniocima i sudiji sa onim što je rekao u slobodnom izlaganju. Svako eventualno odstupanje optuženi će iskoristiti u pokušaju da svedoka okrivljenog diskredituju u toj ulozi. 

Nastavak suđenja zakazan je za 30 i 31. januar, kao i 2. i 3. februar 2023. godine, u popodnevnom terminu. 

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading