DEČACI IZ SRBIJE HARALI AUSTRIJOM: Izvšili sedam pljački, pa napali devojčicu ispred škole!

Autor:

Hronika

18.12.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji u Austriji su rasvetlili sedam pljački iz oktobra i novembra, a pripisuju ih grupi dečaka iz Srbije.

DEČACI IZ SRBIJE HARALI AUSTRIJOM: Izvšili sedam pljački, pa napali devojčicu ispred škole!

Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija

Dečak (14) iz Srbije uhapšen je u Gracu, u Austriji, zbog sumnje da je sa još dvojicom vršnjaka učestvovao u sedam pljački.

Kako prenose mediji, maloletnik je uhapšen nakon napada na devojčicu (13) ispred škole, kojoj je pretio nožem, a potom joj ukrao novac.

- Devojčica se požalila majci i s njom otišla u policiju. Ispostavilo se da je osumnjičeni i ranije pretio žrtvi. Istragom je utvrđeno da je on učestvovao u nekoliko pljački pre toga. Pretresom stana u kojem živi nađeni su bokseri - navodi izvor, prenose beogradski mediji.

Osumnjičeni maloletnik je negirao pljačku i u svojim izjavama optužio saučesnike, takođe srpske državljane, koji su uhapšeni neposredno pre njega.

Istražitelji su rasvetlili sedam pljački iz oktobra i novembra, a koje se pripisuju njihovoj grupi.

Ovo je samo još jedna vest u nizu informacija da su Srbi počinili pljačke u Austriji.

Dvojica Srba (28) i (48) uhapšeni su u septembru zbog sumnje da su u Donjoj Austriji opljačkali stariji bračni par, dok je za još četvoricom raspisana međunarodna poternica.

Kako pišu mediji, u januare ove godine dogodila se pljačka u porodičnoj kući u Štashofu na Nordbanu kada su dvojica uhapšenih upala, zatim mučila i na kraju opljačkala austrijski par, muškarca (82) i njegovu suprugu (78).

- Provala se dogodila oko 21.30 časova. Dvojica Srba, sa maskama na licu, upala su kroz terasu u porodični dom starijeg para i odmah su nasrnuli na muškarca. U tom momentu u prostoriji se pojavila i njegova supruga, nakon čega su oni nasrunili na nju - objašnjava izvor, a prenosi austrijski Puls24.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading