SUĐENJE ZA UBISTVO BRATA LUKE BOJOVIĆA: Na snimku se vidi kako Pit Bul puca u Nikolu, a odbrana traži OVO!

Autor:

Hronika

05.12.2022

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U podgoričkom Višem sudu danas je iznova krenulo suđenje Ratku Koljenšiću, koji je optužen za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

SUĐENJE ZA UBISTVO BRATA LUKE BOJOVIĆA: Na snimku se vidi kako Pit Bul puca u Nikolu, a odbrana traži OVO!

Foto: YouTube/Printscreen, Privatna arhiva

Na ponovljenom suđenju, navodno je pročitan nalaz sudskog veštaka iz Beograda, koji je naveo da sa velikom verovatnoćom može da potvrdi da je na snimku ubistva Nikole Bojovića, Saša Cvetanović.

 

Kako prenosi portal Dan, branilac optuženog Koljenšića predložio je sudu da se neposedno, putem video linka sasluša sudski veštak iz Beograda. 

Foto: printskrin

Nikola Bojović

 

Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda. Kako je utvrdio beogradski Specijalni sud, u njega je hice iz oružja ispalio Saša Cvetanović, zvani Pit Bul koji je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora.

Istom presudom, Miloš Delibašić koji je označen kao organizator kriminalne grupe izrečena je kazna od 30 godina zatvora, kao i Koljenšiću kom se sudi u Crnoj Gori, koja je odbila da ga izruči Srbiji. Slaviša Novaković kažnjen je sa 35 godina zatvora, a Miloš Vojinović, koji je postao svedok okrivljeni sa 17 godina zatvora.

- Prema presudi koju je izrekao Specijalni sud, a potvrdio je Apelacioni, pripadnike grupe su na ubistvo podstrekli Delibašić i Slobodan Šaranović. Šaranoviću se, kao i Koljenšiću, sudilo u Podgorici, ali je on posle puštanja iz pritvora u februaru 2017. ubijen i postupak protiv njega je obustavljen - kaže sagovornik Kurira.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva, kako prenosi Dan, navodi se da je Koljenšić 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu i automobil kako bi zajedno sa Cvetanovićem pratio kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

- Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju , organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading