HTELA DA OSVETI SINA! Majka Luke Bojovića je ISTAKNUTA UMETNICA, ali bila je osumnjičena i za planiranje UBISTVA!

Autor:

Hronika

30.11.2022

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji Luke Bojovića, koji večeras stiže u Srbiju, su istaknuta umetnica Anđelka Bojović i Vuk Bojović, nekadašnji direktor beogradskog Zoo vrta, koji je preminuo 2014. godine.

HTELA DA OSVETI SINA! Majka Luke Bojovića je ISTAKNUTA UMETNICA, ali bila je osumnjičena i za planiranje UBISTVA!

Foto: ST/D.KADRIĆ, Profimedia

Majka Luke Bojovića nije želela posebno da se izjašnjava kada je početkom meseca osvanula vest da će njen sin biti deportovan u Srbiju.

- Dobro sam, u muzeju sam i gledam slike. Nisam obaveštena o tome - kratko je rekla.

Anđelka Bojović je istaknuta slikarka, bila je profesorka na Fakultetu likovnih umetnosti, a u jednom mandatu čak i dekan FLU.

Međutim, hapšenje jednog sina, a potom i smrt drugog, u jednom trenutku odveli su je iz sveta umetnosti.

Anđelka Bojović (71) uhapšena je 2017. godine u Nikšiću zbog sumnje da je pripremala ubistvo Ratka Koljenšića, optuženog za ubistvo njenog mlađeg sina Nikole Bojovića. Žena koja je odlučila da pravdu uzme u svoje ruke, osim dvojice sinova ima i ćerku Mariju, koje je rodila u braku sa Vukom Bojovićem.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Anđelka Bojović

 

Ona je tada uhapšena zajedno sa sinovcem Vuka Bojovića. Oni su se tada teretili da su počinili krivično delo - dogovor za izvršenje krivičnog dela pripremanje ubistva Koljenšića. Kako su prenosili crnogorski mediji, u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primećen je automobil "panda" beogradskih tablica u kojem su bile dve osobe.

Istražitelji su verovali da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je neposredno pre toga izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je tada u policiji izjavila da nije htela da naudi Koljenšiću, već samo da vidi gde živi čovek koji joj je ubio sina, a posle privođenja i uzimanja izjave puštena je na slobodu.

- Nisam pripremala ubistvo. Pored kuće Ratka Koljenšića prolazili smo slučajno jer smo išli ka kući rođaka kod kojih je bilo porodično slavlje. Tada mi je rođak Matija Bojović pokazao kuću u kojoj živi optuženi za ubistvo mog sina. Videla sam kako nas snima Ratkova supruga i tada sam i ja fotografisala - objasnila je navodno na saslušanju u tužilaštvu Anđelka Bojović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading