NASILNIK VEĆ BIO POD NADZOROM ŠKOLE?! Novi detalji vršnjačkog nasilja u niškoj gimnaziji!

Autor:

Hronika

29.11.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan učenik niške gimnazije “9.maj” zadobio je povrede kada ga je danas tokom trajanja velikog školskog odmora napao školski drug.

NASILNIK VEĆ BIO POD NADZOROM ŠKOLE?! Novi detalji vršnjačkog nasilja u niškoj gimnaziji!

Foto: shutterstock

Tuča, prebijanje

Kako saznajemo, šesnaestogodišnjaka je njegov vršnjak izudarao pesnicama po glavi i telu. Tinejdžera je zbrinula Hitna pomoć, ustanovljeno je da je na sreću zadobio samo lakše povrede.

Direktor škole Nenad Disić potvrdio je incident i istakao da je odmah postupljeno po protokolu predviđenom za ovakve slučajeve.

- Oko 9.40 sati učenik II4 odeljenja upao u u učionicu 24 gde se nalazilo odeljenje II3 i zadao drugom đaku više udaraca u glavu i telo. Napadnuti dečak se odmah obratio svom razrednom starešini, on ga je poslao kod mene a zatim je upućen kod pedagoga i psihologa. Postupili smo po protokolu, obaveštena je policija i Školska uprava – kazao je Disić za Telegraf.rs.

Republika

Foto: shutterstock

Ilustracija

Naglasio je da učenik nema vidljive povrede ali da je pozvana Hitna pomoć.

- Napadnuti đak je pregledan, ustanovljeno je da nije teže povređen. Objasnio je da je između njega i dečka koji ga je napao postojala netrpeljivost, ali on nam se tim povodom ranije nije obraćao. Što se tiče napadača, sa njim je već rađen pojačan vaspitni nadzor prošle godine zbog izostanaka. Ove godine se popravio pa smo svi iznenađeni ovim što se desilo – kazao je Disić i dodao da će zbog ovog događaja biti održan sastanak tima za bezbednost dece koji će odlučiti koji je nivo nasilja u pitanju a da je policija već odradila svoj deo posla.

Republika

Foto: shutterstock

Ilustracija

Školski pedagog Anita Spasić rekla je da je ovaj događaj jako ozbiljna stvar.

- Učenik nas je obavestio o tome šta mu se dogodilo u učionici, preduzeli smo sve mere koje su neophodne u ovakvim situacijama. Nakon obavljenog razgovora sa učenikom i odeljenjskim starešinom obavestili smo Hitnu pomoć, školskog policajca, roditelje i povređenog i učenika koji je izvršio nasilje. Istog momenta sazvali smo i tim za zaštitu učenika od nasilja, obavestili smo i Školsku upravu. Sada ćemo utvrditi nivo nasilja, a zatim će odeljenjski starešina podneti direktoru zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv učenika. Mere koje mogu biti izrečene a o kojima će odlučiti direktor jer on vodi disciplinski postupak su vaspitno disciplinski ukor direktora ili ukor nastavničkog veća sa ili bez isključenja učenika iz škole – kazala je Spasić za Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading