ŠKALJARCE SMO POBILI KAO STOKU: Provaljena prepiska Šarićevog saradnika i krtice u policiji

Autor:

Hronika

24.11.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skaj komunikaciji policajca Jugoslava Raičevića i "kavčanina" Milana Vučinića pominje se i likvidacija šefova "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini.

ŠKALJARCE SMO POBILI KAO STOKU: Provaljena prepiska Šarićevog saradnika i krtice u policiji

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Grupa Darka Šarića imala je krticu i u MUP Crne Gore. To potvrđuju i novi detalji iz Skaj prepiske Šarićevog saradnika Milana Vučinića sa Jugoslavom Raičevićem, donedavnim šefom odseka za obezbeđenje ličnosti u Upravi policije, otkrivaju crnogorski mediji na osnovu dokumentacije koju je Evropol dostavio crnogorskim službama.

- Pobili smo ih ko stoku - jedna je je od 3.400 razmenjenih poruka između njih dvojice, a odnosi se na pripadnike "škaljarskog klana".

Prema dešifrovanoj prepisci iz februara 2020, njih dvojica analiziraju krvave obračune u Crnoj Gori, ali i van nje.

- A znaš kakvi su mafijaši sa Cetinja... Tuge tužne, brate... Ja mislio to neki hajduci... Ovi cetinjski "škaljari"... To ne smeš da udariš da ne umre... Samo šamari... - pišu jedan drugom Vučinić i Raičević, prema spisima do kojih je došao Libertas pres.

Šifra razbijena posle godinu dana

Izveštaj Evropola, u kojem se navode ovi podaci, dostavljen je crnogorskim istražnim organima pre godinu dana, to jest 26. novembra 2021. sa naslovom "Moguća korupcija u policijskim strukturama". Ko je policajac koji daje podatke kriminalcu identifikovali su crnogorska policija i tužilaštvo, koristeći veoma detaljne smernice Evropola, navodi Libertas pres.

BELIVUKOVA EKIPA

Republika

Foto: Pritnscreen TV Pink

Veljko Belivuk i Srđan Lalić

- U ovoj prepisci njih dvojica najverovatnije misle na Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, likvidirane u Atini. To je između redova naveo i svedok-okrivljeni Srđan Lalić na suđenju ekipi Veljka Belivuka kad je pomenuo apartman na Glifadi, gde je, kako je rekao, boravilo dvadesetak pripadnika "kavačkog klana", s ciljem lociranja i likvidacije Alana Kožara, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića - tumači dobro obavešteni izvor iz srpskih bezbednosnih službi.

U daljoj prepisci Raičevića i Vučinića iz maja 2020. oni komentarišu hapšenje dvojice pripadnika "kavačkog klana" koji su u Crnoj Gori planirali jednu likvidaciju. Iako koriste skraćenice, jasno je da je reč o Igoru Terziću i Goranu Vukčeviću, koji su uhapšeni na motociklu s pištoljima i kriptovanim telefonima.

Za Vukčevića kažu da je ilegalno ušao u Crnu Goru, gde je ranije osuđen na pet godina robije, a "sad je trebalo da tresne nekog iz 'škaljarske grupe'". Raičević obaveštava Vučinića (kodno ime Majers) i da Vukčević "ima (operativno) nekoliko ubistava napolju".

ZAJEDNIČKI ADVOKAT

Da podsetimo, pored Darka Šarića, u optužnici podignutoj u Beogradu zbog stvaranja organizovane kriminalne grupe koja je izvršila više krivičnih dela organizovanog kriminala od početka 2020. do 14. 4. 2022. na teritoriji Republike Srbije, našla su se i imena Milana Vučinića, ali i advokata Dejana Lazarevića.

Ovaj advokat branio je u sudskim postupcima Šarića, a potom se u javnosti pojavio i kao branilac kriminalnog klana Veljka Belivuka i advokat vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Lazarevića je imenom i prezimenom pomenuo i svedok-okrivljeni na suđenju Belivukovoj bandi Bojan Hrvatin i tako povezao Šarića s ovim ozloglašenim klanom. Hrvatin je ispričao da je upravo Lazarević dao Šarićevu kuću na korišćenje klanu Velje Nevolje.

Prema podacima iz novembra ove godine, Jugoslav Raičević s kodnim imenom Miki trenutno nije raspoređen na novu funkciju u MUP Crne Gore. Milan Vučinić je i dalje u bekstvu.

DVOSTRUKA LIKVIDACIJA U RESTORANU U ATINI

Republika

Foto: youtube.com/Νέα Σελίδα

Ubistvo u Atini

U restoranu u Atini 19. januara 2020. ubijeni su čelnici "škaljarskog klana" Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43). Na njih je pucano u dupke punom restoranu, u kom su bili sa suprugama i decom. Svedok Srđan Lalić je opisao kako je ekipa Veljka Belivuka nekoliko puta odlazila u Grčku da bi ih likvidirala i naveo da su im i porodice bile praćene. Velika ekipa je bila angažovana za te zločine, imali su kamere i kompletnu špijunsku opremu. Kazao je i da je bio u direktnoj vezi s Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom, a da su neposredni izvršioci zločina bili Ljubomir Lainović i Mili Brašnjović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading