SUDIJA DRŽAO PRIDIKE ŠARIĆEVOM ADVOKATU: Zloupotreba znanja nije dozvoljena

Autor:

Hronika

07.11.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Vladan Ivanković tokom ponovljenog suđenja organizovanoj grupi Darka Šarića za pranje novca, na današnjem ročištu prekinuo je više puta u toku iznošrenja odbrane okrivljenog Radovana Štrpca koji je prethodnom presudom bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godin, a koju je Apelacija poništila.

SUDIJA DRŽAO PRIDIKE ŠARIĆEVOM ADVOKATU: Zloupotreba znanja nije dozvoljena

Foto: e-stock

Štrbac, iskusni pravnik, s druge strane, stalno negoduje pozivajući se na pravne okvire. Između ostalog smeta mu i što postupajuće veće nije od početka u postupku i time nema uvid u kompletan predmet, što sudija osporava. Predsednik veća ubrzava Štrpca.

- Kršite pravno moju odbranu,  a u zakonu piše da odbrana nije vremenski ograničena - rekao je Radovan Štrbac koji je okrivljen da je novcem koji je Šarićeva grupa stekla kriminalom, za njih kupovao preduzeća u Vojvodini. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Radovan Štrbac

Sudija ga opet opominje da se ne bavi ocenom dokaza jer nije trenutak za to, a sugeriše mu i da opet ne govori o Miletu Jerkoviću koji je bio  ključni svedok u postupku protiv Darka Šarića za pranje novca, a inače je tvrdio da je sa Štrpcem  stupio u kontakt kada je zapao u finansijske probleme i  kada nije mogao da Agenciji za privatizaciju plaća rate za kupovinu brojnih firmi.

Svedok je navodio da je preko Štrpca saznao za prljave poslove Darka Šarića i njegove organizovane kriminalne grupe. ispričao je da je priustvovao kada je Štrbac brojao Šarićeve pare. Sve to je okrivljeni Štrbac osporavao u nameri da dokaže da nije prao prljavi Šarićev novac i da se za njega bavio legalnim poslom.

Sudija Ivanković je zatim reagovao pozivajući se na nemačko zakonodavstvo:

- Gospodine Štrbac, Nemci kažu da zloupotreba svog znanja nije dozvoljena -  rekao je sudija. 

Posle Štrpca, odbranu je iznao još okrivljeni Stevica Kostić, koji je bio njegov baštovan, a koji je kao i svih sedmorica njegovih prethodnika negirao krivicu. Kostićevim saslušanjem sudija je zaokružio ročište kazavši da je završio posao planiran za danas. 

Zakazao je nastavak pretresa za 21. decembar i najavio još jedno ročište u januaru, kao i da će od februara da intezivira postupak. U nastavku suđenja odbranu će izneti preostali okrivljeni, pre prelaska na sledeću fazu suđenja. 

Bonus video:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading