RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA ŠARIĆEVIM SARADNIKOM: Darko Šarić iznosi odbranu za pranje para od kokaina

Autor:

Hronika

07.11.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni Darko Šarić počeo je da iznosi odbranu u ponovljenom postupku za pranje novca od prodaje kokaina, koji se vodi pred Specijalnim sudom, rekavši da ostaje pri svim svojim izjavama u svim postupcima koji se vode protiv njega, ali je dodao da mu nije bilo poznato da će biti veštačenja u ovom postupku.

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA ŠARIĆEVIM SARADNIKOM: Darko Šarić iznosi odbranu za pranje para od kokaina

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Tim veštačenjem je dokazano da je sav novac iz legalnih tokova- rekao je Šarić elegantno odeven.  U maslinastom do grudi raskopčanom džemperu preko košulje, Šarić je staloženo odgovarao na pitanja sudije.

- Na mom i računu mog brata je bilo 27, 5 miliona evra. Nepokretnosti po Srbiji sam kupovao kešom, tek kasnije smo porodica i ja plaćali platnim karticama. Plaćali smo porez - rekao je Darko Šarić u svoju odbranu. 

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić

U postupku koji je počeo pošto je Apelacioni sud 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora. Suđenje im se ponavlja, jer je prvostepeni sud propustio da odluči o krivičnom delu iz prve tačke optužnice - udruživanje radi vršenja krivičnog koje je okrivljenima stavljeno na teret, pa se radi o nepotpuno rešenom predmetu optužbe.

Suđenje se pored Šarića ponavlja još 15 okrivljenih. Sudi  se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću,  dok je Apelacioni sud potvrdio oslobađajući deo presude u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Optuženi se u ovom slučaju terete za događaje koji su se odigrali u toku 2008, 2009. i 2010. godine.

Đukanović, Šarićev advokat iz Crne Gore usprotivo se oštro vođenju postupka i kazao je:

- Bespredmetna su pitanja koja postavljate Darku Šariću jer su ekspertski nalazi i  dokazali da je 19 miliona, 306 hiljada stečeno zakonito. Tako da je svaki cent na ručunu Darka Šarića legalan .

Za optuženim Bojanom Stanojkovićem koji je u bekstvu, raspisana je domaća, ali i međunarodna poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu, sa sumnjom da je i Stanojković bio njen deo,

Preciznije, Stanojković je obuhvaćen novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za teško ubistvo, drogu, oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića. 

Veće Specijalnog suda danas je odredilo pritvor do 60 dana Bojanu  Stanojkoviću , a sudiće mu u odsustvu. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading