HITNA POMOĆ NA SUĐENJU BELIVUKU I MILJKOVIĆU! Drama u sudnici, Velji Nevolji pozlilo?

Autor:

Hronika

21.10.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spekuliše se da je u sudnici pozlilo Veljku Belivuku, a neki tvrde da medicinski tehničar budno motri na Vladu Georgieva.

HITNA POMOĆ NA SUĐENJU BELIVUKU I MILJKOVIĆU! Drama u sudnici, Velji Nevolji pozlilo?

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ,republka.rs, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

U toku je većanje sudija na temu puštanja iz pritvora desatak okrivljenih čiji branioci su tražili ili ukidanje pritvora ili da im se ta sankcija zameni blažom merom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal usprotivilo se ukidanju pritvora za sve osim za Borisa Karapandžića. Nakon sat vremena sudija Vinka Beraha Nikičević saopštiće sudsku odluku. 

Advokat Ivana Ostojić, branilac Borisa Karapandžića bila je oštra u nastupu i rešena da klijenta oslobodi iz kazamata.

- Jel moj klijent treba da bude u pritvoru pet godina, ne razumem. Sud se poziva na to da je osuđivan i da će ponoviti krivično delo. A sa kim, svi su u pritvoru? - rekla je Ostojićeva. 

Inače, Karapandžić je iz sportske porodice i bivši je dečko Ivane Buhe, nekadašnje supruge Ljubiše Buhe Čumeta.

I advokatica Vladimira Georgijev koji se nekada zvao Dragan Sekulić tražila je ukidanje pritvora za njega, pozivajući se i na činjenicu da je njegovoj supruzi Slađani Sekulić jedinoj dami u klanu ukinit pritvor u međuvremnu i da vrlo revnosno dolazi na suđenja.

- Georgijev je porodičan čovek, otac dvoje dece. Ne vidim koja bi okolnost dovela do toga da on napusti Srbiju. Njegovoj supruzi, Slađani Sekulić je pritvor ukinut, došla je na svako suđenje, nije čak ni zakasnila. Svedoci smo da joj je ovde na jednom ročištu bilo loše, ali je uz infuzije i lekove ostala da se ročište održi. Na isti način bi se ponašao i Georgijev. On je neosuđivan, u pritvoru je već 21 mesec, a zdravje mu je ugroženo. Bukvalno je predinfarktom, jednom je bio ljubičast skroz u licu - rekla je njegov branilac, advokat Sanja Ćeriman.

I advokatica Filipa Ivanovskog Miljana Perendija je protestovala što se njen klijent zove u medijima Veljinim vojnikom i deo družine optužene da su ubijali i jeli žrtve.

- Koja crna javnost bi se uznemirila da moj klijent bude pušten na slobodu. Neki advokati pričaju kako treba svi da dobiju doživotne robije, kako se osećaju porodice optuženih. Zamislite, njemu se rodilo dete, šta je on toliko uradio mora da bude u pritvoru. Zamislite, kaže mi "Miljana, ja nemam osećaj prema tom detetu" - iznela je Perendija razloge, zbog kojih smatra da bi on trebalo da bude na slobodi.

Advokat Dejana Tešića, Milovana Tadića, Senada Rešovića, takođe je zatražio da njegovim klijentima bude ukinut pritvor, kao i još nekolicina advokata za svoje klijente.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading