MOJA MAJKA JE VOLELA ŽIVOT! Sin Ljubice koja je nastradala u stravičnoj nesreći kod Valjeva: Rekla mi je da joj se ne ide, ali je ipak otišla zbog prijatelja! (FOTO)

Autor:

Hronika

16.10.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod brane Rovni nadomak Valjeva, kada se minibus sa 17 putnika survao niz liticu, poginule su Vojka Jovanović (63) i Ljubice Marković (77).

MOJA MAJKA JE VOLELA ŽIVOT! Sin Ljubice koja je nastradala u stravičnoj nesreći kod Valjeva: Rekla mi je da joj se ne ide, ali je ipak otišla zbog prijatelja! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Sin nastradale Ljubice Marković (77), Milun kroz suze kaže u razgovoru za Srpski telegraf da mu je majka pre polaska na put rekla da joj se ne ide, ali da kad je već vreme da se krene, da će poći. 

- Čuo sam je kada je ustala, bilo je rano pomislio sam da ide kod sestre na kafu, jer je to bila njena jutarnja rutina. Rekla mi da ide sa penzionerima  u obilazak manastira, ali je uporno naglašavala "da joj se ne ide". Ipak, kada se već prijavila, odlučila je da ide zbog prijatelja i prijateljica - rekao je sin nastradale Ljubice.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ljubica Marković

On kaže da je njegova majka volela druženje i putovanja, naročito od kada je otišla u penziju:

- Moja majka je volela život, druženje, koristila je svaku priliku da otputuje negde. To joj je bio vid zabave, naročito od kada se penzionisala 2000. godine. Najviše je volela da sa svojim drugaricama obilazi manastire. Rodila je i odgajila nas troje, i to kao samohrana majka, jer je bila razvedena. Uspela je da sa svojom malom platom koju je primala u lokalnoj fabrici Podgorka, podigne čitavu porodicu. Bila je učesnik i u organizovanju Sajma šljiva. Jednostavno je uzimala učešće u svim akcijama u kojima je mogla da doprinese. To ju je ispunjavalo. Iza sebe je ostavila šestoro unučadi, i dvoje praunučadi, i često je znala da kaže da deca za nju predstavljaju najveće bogatstvo.

Sin Milun je izjavio da je nakon nesreće obavešten o povredama koje je Ljubica zadobila.

- Rekli su mi da je majka zadobila prelome karlice, rebara, a da je potom intubirana. Lekari kažu da su dali sve od sebe da pomognu, da joj sačuvaju život, ali da joj nije bilo spasa. Još ne znamo tačno kada će biti sahrana jer prvo treba da obave obdukciju tela - kazao je Milun za Republiku. 

Čuli se dvadeset minuta pre nego što će nastradati 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vojka Jovanović

Snaja nastradale Vojke, u razgovoru za naš portal kaže da je nesrećna žena bila divna i požrtvovana baka, majka i svekrva. Jednostavno žena za primer.

- Divna, poštena i požrtvovana to su reči koje mogu opisati moju svekrvu Vojku. Ona je žena za primer, to su reči koju je najbolje opisuju. Dva sina i dva ukuka je nešto što je najviše volela. Ona nije bila zaposlena, bila je domaćica, posao nije tražila, jer je bila čvrsto rešena da sebe posveti porodici. Često je znala da odlazi sa drugim penzionerima na putovanja i izlete, a aktivno je učestvovala u svim projektima koje je Udruženje penzionera sprovodilo - priča ona.

Dodaje da je Vojka volela druženja, da je to za nju značilo život. 

- Volela je da se druži, da ima svoje drugarice, prijatelje. Bila je veoma društvena osoba, jednostavno za nju je druženje bio život - rekla nam je snaja nastradale. 

Njih dve su se čule 20 minuta pre nesreće, ali kako nam kaže ništa nije ukazivalo da će doći do toga.

- Pre nego što će se desiti nesreća, jedno dvadeset minuta ranije, čule smo se i sve je bilo u najboljem redu. Kada smo se poslednji put čule, bila je vesela što je krenula na put. Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo - priča nam snaja nastradale Vojke. 

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod brane Rovni nadomak Valjeva, kada se minibus sa 17 putnika survao niz liticu, poginule su Vojka Jovanović (63) i Milena Marković (77). Do nesreće je došlo kada je prema nezvaničnim podacima vozač autobusa izašao i krenuo da razgovara sa dežurnim čuvarom brane, a prethodno nije podigao ručnu kočnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran Đurđević

17.10.2022 07:43

Znate li vi vajni novinari ko je uopšte poginuo Milena Marković ili Ljubica Marković. Sram vas bilo.......