JEZIVA SAZNANJA O STRAŠNOM ZLOČINU U VRŠCU: Socijalni radnici gurnili dete u ruke ubici?

Autor:

Hronika

08.10.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nasilje u porodici Centar za socijalni rad Vršac nije ogovorio kako je trebalo, naprotiv, Suzani Budimirović majci devojčice Petre koju je otac Marko Budimirović ubio u utorak, a potom se obesio, savetovali su da dete daje ocu. Čak su nesrećnu ženu i zastrašivali.

JEZIVA SAZNANJA O STRAŠNOM ZLOČINU U VRŠCU: Socijalni radnici gurnili dete u ruke ubici?

Foto: ST/ N. Pančić, N. Mutić, Facebook

Ubijena devojčica u Vršcu

- Kada je Suzana prijavila da je Marko tuče, na razgovoru sa socijalnim radnicima su joj rekli da mora da mu daje dete i da obezbedi vidjanje devojčice sa ocem. Rekli su joj da on može krivično da je goni ako mu bude zabranjivala - otkrila je danas za Republiku, Suzanina bliska drugarica.

S druge strane, iz Centra za socijalni rad do danas nisu odgovorili na naša pitanja vezana za slučaj.

Nisu nam odgovorili šta su učinili u zaštitu žene žrtve nasilja koju je tukao muž proglašen za psihičkog bolesnika, kao i njenog dvogodišnjeg deteta.

Jedino što su juče usled protesta Vrščana koji su pružili Suzani podršku u pozivanju na odgovornost državnih institucija u vezi sa smrću deteta, saopštili iz Centra je to da nisu postupali u vezi sa starateljstvom nad detetom, kao ni o modelu viđanja deteta pošto nije bio pokrenut razvod braka Suzane i Marka Budimirovića.

Prećutali su da kažu da li su učinili ijedan korak koji su bili u obavezi da preduzmu u slučaju porodičnog nasilja, a u zaštitu žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading