PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG RANJAVANJA U STEFAN BRAUNU! Pet lica osumnjičeno za učestvovanje u pucnjavi!

Autor:

Hronika

25.08.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv pet osumnjičenih zbog učešća u pucnjavi u noćnom klubu u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbedjenja kluba M. Č.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG RANJAVANJA U STEFAN BRAUNU! Pet lica osumnjičeno za učestvovanje u pucnjavi!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja optuženi su Aleksandar Š. (25), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, zatim Stefan V. (22) i Aleksandar T. (42) koji se nalaze u pritvoru, a za Teško ubistvo u pokušaju pomaganjem Nikola S. (25), koji je takodje u pritvoru. 

Milica D. (28) tereti se za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, i brani se sa slobode uz meru zabrane napuštanja boravišta. 

Za četvoricu okrivljenih tužilaštvo je predložilo produženje pritvora, a za Milicu D. produženje pomenute mere, kao i da se Aleksandru Š. sudi u odsustvu. 

Optuženi su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M.Č. pucao je Aleksandar Š. ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V. 

Nakon što je B.T. obuhvatio oko struka povredjenog M.Č,  u neri da ga zaštiti, Aleksandru Š. je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Slavoljub T. i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke.

Istovremeno je Nikola S. pretio radnicima obezbedjenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg. 

Pošto su se udaljili sa lica mesta Milica D. pomogla je Slavoljubu T. da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode. 

U M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar. 

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading