DRŽAO U KUĆI SKORO MILION EVRA: Podignuta optužnica protiv Dušana sa Vračara, na novcu pronađen i kokain!

Autor:

Hronika

27.06.2022

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana Đ. (63) zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, jer je držao veliki iznos gotovog novca (skoro milion evra) znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti.

DRŽAO U KUĆI SKORO MILION EVRA: Podignuta optužnica protiv Dušana sa Vračara, na novcu pronađen i kokain!

Foto: Shutterstock

U kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živeo sa porodicom pronadjeno je 958.115,00 evra, prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronadjen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem delu novca pronadjena je droga kokain.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronadjen je u papirnoj kesi u sefu

Reč je o novcu u sitnijim apoenima, a za koji okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom poreklu, a pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice. 

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrdjivanje, pored predloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije  Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta - odnosno pronadjenog novca, navodi Više javno tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading